Посол США розкритикував Угорщину за ігнорування інтересів союзників по НАТО

Посол США розкритикував Угорщину за ігнорування інтересів союзників по НАТО
Девід Прессман розкритикував угорський уряд за ігнорування інтересів своїх союзників по НАТО та зміцнення зв'язків з Росією
фото з відкритих джерел

Девід Прессман: «Ми бачимо союзника, який покладається на своїх союзників по НАТО і почувається комфортно, ігноруючи інтереси тих самих партнерів»

Посол США в Угорщині Девід Прессман розкритикував угорський уряд за ігнорування інтересів своїх союзників по НАТО та зміцнення зв'язків з Росією. Про це повідомляє Reuters.

У своїй промові перед американськими компаніями, які інвестували в Угорщину, посол Девід Прессман сказав, що Угорщина процвітає як член Європейського Союзу та НАТО, що дозволяє компаніям вести успішний бізнес у центральноєвропейській країні, яка приєдналася до ЄС у 2004 році.

«Однак сьогодні ми все частіше бачимо союзника, який покладається на своїх союзників по НАТО і почувається комфортно, ігноруючи інтереси тих самих партнерів і нашого Альянсу, у тому числі під час війни в Європі», – заявив Прессман.

Посол додав, що коли прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан обіймає президента Росії Володимира Путіна та коли його уряд погрожує затримати необхідну допомогу ЄС Україні, то ця зневага до союзників по НАТО стає очевидною.

Угорщина є членом Північноатлантичного Альянсу з 1999 року. Відносини між Будапештом і Вашингтоном загострилися через зволікання Угорщини щодо ратифікації вступу Швеції до НАТО, а також через теплі зв’язки прем’єр-міністра Віктора Орбана з Москвою, незважаючи на війну в Україні.

Раніше повідомлялося, що президент Європейської ради Шарль Мішель припинить свій візит до Пекіна, оскільки прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує зірвати саміт лідерів ЄС, який відбудеться у грудні.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав нового листа президенту Європейської ради Шарлю Мішелю. У ньому він закликав не виносити на порядок денний рішення стосовно макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до ЄС. 

Також кілька тижнів тому Єврокомісія оприлюднила звіт. У документі вона рекомендувала розпочати переговори щодо вступу України до Європейського союзу. Для того, щоб вони почалися, потрібне відповідне рішення всіх країн ЄС. Це питання лідери держав-членів обговорять на саміті, який відбудеться 14-15 грудня.

У той же час Угорщина вже відкрито заявила про те, що виступає проти переговорів щодо вступу України до ЄС.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон запросив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана зустрітися з ним у Парижі наприкінці цього тижня, щоб знайти компроміс у питанні початку переговорів про вступ України до Європейського союзу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Команда ексмера Ірпеня Володимира Карплюка претендує на землі, які належать столиці?
Битва за трасу Київ-Ірпінь. Хто хоче захопити стратегічну магістраль? земля
Чехія більше не має зброї для поставок Україні, однак уряд знайшов альтернативу
Чехія більше не має зброї для поставок Україні, однак уряд знайшов альтернативу
Депутати пропонують перенести старт продажу землі юрособам не менш як на два роки з дня припинення або скасування воєнного стану
«Слуги народу» вимагають перенести старт продажу землі для юросіб, бо «фермери – у збитках»
6 листопада польські перевізники заблокували для проїзду вантажного транспорту три пункти пропуску: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин»
Страйк перевізників: на одному з пунктів пропуску машинам доводиться чекати по шість діб
На потужностях «Укроборонпрому» освоїли виробництво FPV-безпілотників для забезпечення потреб українського війська
Україна запустила серійне виробництво аналогів «шахедів»
Через російську агресію проти України НАТО посилило свою повітряну присутність у східній частині Альянсу
НАТО підняло у небо винищувачі через російський літак
Прибувши трохи раніше запланованого терміну, Штайнмаєр чекав під палючим сонцем біля дверей літака Airbus A350 Бундесверу майже півгодини
Президента Німеччини Штайнмайєра забули зустріти в аеропорту Катара (відео)
Кайса Оллонгрен вважає, що жодна країна не може впоратися з сучасними загрозами безпеці самотужки
Міністерка оборони Нідерландів закликали Європу бути «готовою до бою»
Шарль Мішель
Скандальна пропозиція Орбана щодо вступу України в ЄС: президент Євроради відповів
Дата публікації новини: