Трамп відповів на звинувачення Гарріс про «капітуляцію України»

Трамп відповів на звинувачення Гарріс про «капітуляцію України»
Трамп заявив, що він лише хоче зупинити «шоу жахів, яке триває», маючи на увазі війну в Україні
фото з відкритих джерел

Камала Гарріс назвала політику кампанії Дональда Трампа щодо припинення війни з Росією «пропозицією капітуляції»

Кандидат Республіканської партії у президенти США Дональд Трамп відреагував на непряму критику своєї суперниці Камали Гарріс його пропозиції щодо України. Про це повідомляє The Guardian.

Напередодні на брифінгу з Володимиром Зеленським у Вашингтоні Камала Гарріс назвала політику кампанії Дональда Трампа щодо припинення війни з Росією «пропозицією капітуляції». Гарріс не назвала Трампа на ім'я, але сказала, що «в моїй країні є дехто, хто хоче змусити Україну відмовитися від значної частини її суверенної території».

«Ці пропозиції збігаються з пропозиціями Путіна. І давайте будемо відвертими, це не пропозиції миру. Натомість це пропозиції капітуляції», – сказала Гарріс.

Трамп відкинув критику своєї опонентки і наполягав на тому, що він лише хоче зупинити «шоу жахів, яке триває». Коли його запитали, чи повинна Україна відмовитися від територій, Трамп був небагатослівним, сказавши: «Давайте досягнемо миру... Нам потрібен мир. Нам потрібно зупинити смерть і руйнування». 

Нагадаємо, Камала Гарріс та Володимир Зеленський зустрілися в Білому домі. Політики зробили кілька важливих заяв під час виступу. Зокрема, кандидатка на пост глави Сполучених Штатів заявила, що будь-яка здача територій України в обмін на мир із Росією є капітуляцією.

Гарріс нагадала, що на першому Саміті миру у Швейцарії вона сказала Зеленському, що США поділяють бачення України стосовно закінчення війни. Зокрема, за її словами, це має враховувати волю народу України і принципи Статуту ООН.

Як повідомлялося, після того, як президент Володимир Зеленський відвідав завод снарядів у Пенсильванії, риторика та відношення Дональда Трампа сильно змінились.

До слова, кандидат у президенти США Дональд Трамп опублікував текст листа, у якому очільник України Володимир Зеленський просив його про зустріч. Скриншот повідомлення, яке республіканець отримав через заступника керівника місії посольства України в США Дениса Сієніка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: