США надали Україні ще один Patriot

США надали Україні ще один Patriot
Patriot є однією з найдефіцитніших систем озброєння в арсеналі США
фото з відкритих джерел

Комплекс ППО прикривав місце дислокації американських військових у Польщі

Україна отримає ще один  зенітно-ракетний комплекс Patriot. Відповідне рішення ухвалив президент США Джо Байден. Про це пише видання The New York Times з посиланням на високопосадовців Білого дому та військових.

Рішення було ухвалене минулого тижня після серії зустрічей на високому рівні та внутрішніх дебатів щодо того, як задовольнити нагальні потреби України в посилені протиповітряної оборони, не ставлячи під загрозу боєготовність США.

Зрештою було вирішено, що до України поїде система Patriot, яка нині перебуває в Польщі. Там ЗРК захищав ротаційні сили американських військ.

За словами офіційних осіб США, система може бути розгорнута на передовій в Україні найближчими днями. 

Patriot – найдорожча одинична система озброєнь, яку Сполучені Штати надали Україні, загальною вартістю близько 1,1 мільярда доларів: $400 млн за систему і $690 млн за ракети.

The New York Times зазначила, що Patriot є однією з найдефіцитніших систем озброєння в арсеналі США. Представники Пентагону відмовляються розголошувати кількість цих ЗРК, але один високопоставлений військовий чиновник сказав, що армія розгорнула лише 14 із них у Сполучених Штатах та по всьому світу. Вашингтон сподівається, що європейські держави НАТО, які мають такі комплекси, надішлють їх більше в Україну.

Нагадаємо, адміністрація США анонсувала запровадження цього тижня разом з іншими країнами G7 нового пакета санкцій проти російської воєнної машини та всіх, хто сприяє виробництву зброї в РФ. З відповідною заявою виступив у четвер під час онлайн-брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: