Урсула фон дер Ляєн скасувала візит єврокомісарів до Угорщини

Урсула фон дер Ляєн скасувала візит єврокомісарів до Угорщини
Президент Єврокомісії вирішила представляти орган на рівні вищих державних службовців лише під час неформальних засідань
фото з відкритих джерел

Рішення фон дер Ляєн пов'язане з початком головування Угорщини в Раді ЄС

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії комісарів до Угорщини. Про це заявив речник Єврокомісії Ерік Мамер.

Мамер зазначив, що у світлі останніх подій, пов'язаних з початком головування Угорщини, президент Єврокомісії вирішила представляти орган на рівні вищих державних службовців лише під час неформальних засідань Ради. Натомість візит колегії до головуючої країни, не відбудеться.

У відповідь міністр європейських справ Угорщини Янош Бока на своїй сторінці в Х повідомив, що як голова ротаційного головування в ЄС, Будапешт залишається «відданим щирій співпраці» з установами європейського блоку та державами-членами.

«Європейська комісія не може вибирати інституції та країни-члени, з якими вона хоче співпрацювати. Чи всі рішення Комісії зараз базуються на політичних міркуваннях?» – написав Бока.

Як повідомлялося, лідери ЄС обрали Урсулу фон дер Ляєн на другий термін президентом Європейської комісії.

До слова, речник Міністерства закордонних справ Німеччини заявив, що головування Угорщини в Раді ЄС вже завдало багато шкоди.

Читайте також: Новий Європарламент. Троянські коні Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: