АРМА розшукала ₴400 млн у справі щодо махінацій на держзакупівлях

АРМА розшукала ₴400 млн у справі щодо махінацій на держзакупівлях
Інформацію щодо виявлених активів спрямовано до правоохоронного органу для подальшого накладення арешту та відшкодування втрат державного бюджету
фото: Facebook / АРМА - Агентство з Розшуку та Менеджменту Активів

Окрім коштів на банківських рахунках інспектори виявили 11 об’єктів нерухомості, 6 земельних ділянок та 15 одиниць зброї

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало близько ₴400 млн на рахунках компаній, що підозрюються у махінаціях у держзакупівлях. Про це повідомила пресслужба Нацагентства.

«На виконання запиту Бюро економічної безпеки працівники департаменту виявлення, розшуку та повернення активів в іноземних юрисдикціях АРМА за допомогою наявних інструментів і доступу до відповідних баз даних виявили близько ₴300 млн та $2 млн на банківських рахунках компаній, задіяних у схемі», – зазначають в АРМА.

За інформацією слідства, йдеться про посадових осіб групи державних компаній, які підозрюються у змові з суб’єктами господарської діяльності і, зловживаючи своїми посадовими обов’язками, протиправно заволоділи та розпоряджалися коштами державного бюджету. Такі дії вчинялися зловмисниками під час проведення державних закупівель для юридичних осіб енергетичного сектору.

Окрім коштів на банківських рахунках інспектори АРМА також виявили 11 об’єктів нерухомості, 6 земельних ділянок та 15 одиниць зброї.

Інформацію щодо виявлених активів спрямовано до правоохоронного органу для подальшого накладення арешту та відшкодування втрат державного бюджету.

До слова, Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголосило конкурси з відбору оцінювачів та управителів для арештованих активів бізнесмена Павла Фукса. Ці активи було арештовано та передано в управління АРМА ухвалою Галицького районного суду м. Львова.

Також Національне агентство з розшуку й управління активами (АРМА) стягує рекордні 2,6 млрд грн з рахунків онлайн-казино, повʼязаного із представниками РФ. 

Нагадаємо, АРМА отримало висновки експертів щодо заарештованих картин, які належали підозрюваному в державній зраді колишньому нардепу Віктору Медведчуку. 

Зазначається, що з 284 картин – 148 мають культурну цінність і їх передадуть до Національного художнього музею України. Інші 136 картин не мають значної культурної цінності й будуть продані через Prozorro.Продажі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Підприємство з 2022 року через власну мережу магазинів реалізовує телефони, навушники, годинники, комп’ютери та аксесуари до них
Ухилялись від сплати податків. Правоохоронці викрили столичну компанію з продажу техніки
Нардеп Олександр Бакумов замість на посаді Миколу Задорожнього, який є фігурантом корупційного провадження
Рада змінила голову тимчасової спеціальної комісії щодо фортифікацій
Міноборони Чехії заперечує марнотратство під час закупівлі боєприпасів для України
Скандал із закупівлею боєприпасів для України: Міноборони Чехії виправдалось
3D проєкт стадіону у Ківерцях
«Це просто треш». Нардеп розповів, як місцева влада пояснювала будівництво стадіону в розпал війни
Олександр Аліксійчук: «Впевнений, що правоохоронці в багатьох питаннях знайдуть відповідальних – принаймні того, хто ставив свій підпис під оборудками»
Член ТСК з розслідування дивних тендерів розповів, як чиновники пояснюють купівлю барабанів під час війни
Правоохоронці підозрюють Кириленка у незаконному збагаченні на понад 56 млн грн та недостовірному декларуванні
Суд обрав запобіжний захід очільнику Антимонопольного комітету Кириленку
Представники організатора торгів, потенційні покупці та експерти мали змогу відкрити та оглянути кожен представлений до продажу годинник
Колекція на 10 млн грн: АРМА анонсувала аукціон з продажу годинників Медведчука
Годинник Медведчука із зображенням Оксани Марченко вдалося продати лише за 485 тис. грн
АРМА назвала найдорожчий годинник Медведчука, який вдалося продати у перший день аукціону
ЄС продовжив санкції проти Росії, Україна оголосила демарш Монголії. Головне за 12 вересня
ЄС продовжив санкції проти Росії, Україна оголосила демарш Монголії. Головне за 12 вересня
Дата публікації новини: