СБУ «на гарячому» затримала колаборантку, яка працювала в харківському виші

СБУ «на гарячому» затримала колаборантку, яка працювала в харківському виші
Посадовиця університету почала співпрацю з окупантами ще на початку повномасштабного вторгнення Росії. У розмовах зі знайомими вона вихваляла Кремль та виправдовувала ракетні удари по Україні
фото: СБУ

Зловмисниця на власному авто об’їжджала прифронтову територію області та приховано фотографувала локації Сил оборони

СБУ затримала посадовицю харківського університету, яка допомагала росіянам шукати слабкі місця в обороні міста. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію на Харківщині, у результаті якої «на гарячому» затримала російську агентку. Зловмисниця вночі проводила дорозвідку прифронтової місцевості Балаклійського району, де намагалася виявити і сфотографувати можливі локації ЗСУ.

За даними слідства, затриманою виявилась інженерка одного з технічних вишів регіону, яка допомагала окупантам одержати розвіддані про оборону Харкова.

«У зоні особливої уваги агресора були місця базування ППО, фортифікаційних споруд, блокпостів та бронетехніки українських військ. Також ворога цікавили маршрути руху українського озброєння у напрямку Куп’янська», – зауважують в СБУ.

Правоохоронці наголошують, що для збору розвідданих російська агентка на власному авто об’їжджала прифронтову територію області та приховано фотографувала локації Сил оборони.

Отримані відомості вона месенджером передавала «зв’язковому» російських спецслужб. Ним виявився росіянин, бойовик окупаційних угруповань Південного військового округу країни-агресора, який воює під Куп’янськом.

«Крім того зловмисниця «зливала» інформацію адміністратору російського Телеграм-каналу, який був створений у грудні 2022 року для збору розвідданих про підрозділи ЗСУ. Інформація була потрібна загарбникам для планування та підготовки бойових та диверсійно-розвідувальних операцій на території регіону», – повідомляє Служба безпеки.

Як встановило розслідування, посадовиця університету почала співпрацю з окупантами ще на початку повномасштабного вторгнення Росії. «До уваги» спецслужб РФ вона потрапила як ідеологічна прихильниця рашизму, яка у розмовах зі знайомими вихваляла Кремль та виправдовувала ракетні удари по Україні.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру. Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, СБУ затримала настоятеля та священника монастиря на Закарпатті, які були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього СРСР.

Також правоохоронці затримали зрадницю, яку «завербував» власний син з «ДНР». Зловмисниця обходила місцевість, де приховано фіксувала українські об’єкти, а також випитувала «потрібну» інформацію у сусідів.

Читайте також: СБУ завершила розслідування щодо знищення «Мрії»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Позов був поданий Україною щодо порушення Росією двох міжнародних конвенцій
Фінансування тероризму. Більшу частину звинувачень України на адресу РФ визнано необґрунтованою
У мережу злили відео із нібито вживанням наркотиків журналістами Bihus.Info під час новорічного корпоративу
СБУ відреагувала на розслідування Bihus.Info щодо стеження за журналістами
Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі
Організовував провокації у Києво-Печерській лаврі: клірик Московської церкви в Україні отримав підозру
Разом із військовими РФ колаборант чергував на блокпостах, виписував штрафи місцевим жителям, і навіть вилучав у них автомобілі
ДБР оголосило нову підозру експоліцейському, який навів ракету на селище Гроза
Посольство України в Грузії висловлює зацікавленість та готовність до конструктивної взаємодії
Українські дипломати відреагували на «справу про вибухівку» у Грузії
У разі програшу Верховного суду екссуддя Богдан Львов має бути поновлений на посаді з виплатою всіх компенсацій
Поновлення екссудді Львова. Верховний суд пішов ва-банк у справі про російський паспорт
Отриману з України сировину компанії російського мільярдера продавали підприємствам військово-промислового комплексу країни-агресора для виробництва балістичних рекет
Постачав РФ сировину для виробництва «Іскандерів»: кремлівський олігарх Дерипаска отримав підозру
Поставлені APC захищають тільки від ручної зброї і підходять для тилових операцій
Німеччина передала Україні непридатні для бою бронемашини за завищеними цінами – Bild
Завдяки швидкому реагуванню української спецслужби вдалося своєчасно поінформувати командування Сил оборони для убезпечення підрозділів українських військ
Готував ракетний удар по військових шпиталях на Черкащині: затримано агента розвідки РФ
Дата публікації новини: