Паводок у Чернівцях. Найбільший ринок Буковини йде під воду (фото)

Паводок у Чернівцях. Найбільший ринок Буковини йде під воду (фото)
За прогнозами фахівців, стихія не відступає. У найближчі години очікується подальше підвищення рівня води в річці Прут

Підтопило чотири ряди першого сектору, а також територію позаду адміністративних будівель, доступ до підтоплених рядів обмежений, - директор ринку

У Чернівцях ситуація на Калинівському ринку ускладнюється: вода невпинно прибуває і підтоплює нові ряди. Про це повідомив директор ринку Ігор Маслянчук, пише сайт Молодий Буковинець.

За словами директора ринку, підтопило чотири ряди першого сектору, а також територію позаду адміністративних будівель, доступ до підтоплених рядів обмежений.

1_123

У пресслужбі Чернівецької ОДА повідомили, що станом на станом на 15:00 рівень води в річці Прут сягнув 624 см.

На місці ситуацію контролюють працівники Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та адміністрація ринку.

За прогнозами фахівців, стихія не відступає. У найближчі години очікується подальше підвищення рівня води в річці Прут.

До відома, синоптик Наталка Діденко прогнозує на завтра, 25 червня, знову дощі у західних областях України, що і так потерпають від паводків.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач Національної гвардії України Микола Балан, голова ДСНС України Микола Чечоткін вилетіли до Івано-Франківської області для координації сил у подоланні негоди.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що для подолання наслідків паводків на Західну Україну направлено додаткові сили та авіацію МВС.

Вранці 24 червня на Прикарпаття вилетіли прем'єр-міністр Денис Шмигаль і глава МВС Аваков з метою скоординувати роботу з подолання наслідків паводків. Зазначимо, що негода в Карпатах вирує вже кілька днів. 

Через негоду у західних областях України ще з понеділка 22 червня почалися паводки. Так, ще 22 червня поблизу села Банилів Вижненського району на річці Черемош стався порив дамби №5 на відрізку понад 10 метрів.

Зазначимо, що вже тоді рятувальники попередили про паводки у Карпатах. Фахівці попередили, що затопить щонайменше чотири райони. 

Через паводок понад тисяча мешканців Буковини залишилася без газу.

У ДСНС попередили, що в середу, 24 червня, через дощі очікується максимальний рівень води у річці Прут на Буковині, під загрозою затоплення вісім навколишніх сіл.

Зазначимо, що постачання води з річки Прут до споживачів у Чернівцях тимчасово призупинено через негоду.

23 червня у Чернівцях через раптову зливу затопило вулиці. Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук додав, що рівень води у річці Прут в межах Чернівців продовжує підійматися. За кілька годин річка «виросла» на 37 сантиметрів.

До слова, в Яремчі обвалилася дорога, коли її переходила сім’я з дітьми (відео). Як відомо, Івано-Франківськ «поплив» після потужних злив.

Як повідомлялося, річка змила дорогу на Буковель.

Також повідомлялося, що на Львівщині річка Турянка вийшла з берегів, затоплено село.

У Чернівецькій області річка Черемош прорвала дві дамби. Вода може затопити два населених пункти. Буковинці кажуть, якщо дощі триватимуть й найближчі дні, то станеться катастрофа. А дощі обіцяють до неділі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: