Росія для повномасштабного вторгнення в Україну може інсценувати хімічну атаку – The Washington Post

Росія для повномасштабного вторгнення в Україну може інсценувати хімічну атаку – The Washington Post
США попереджають, що Росія блефує
фото: з відктрих джерех

Вашингтон отримав достовірну інформацію про те, що заяви Росії про відведення військ можуть бути частиною дезінформаційної кампанії

Росія створюючи ілюзію відведення військ від кордонів України, насправді може інсценувати хімічну атаку. Про це пише The Washington Post, посилаючись на чотирьох чиновників США.

Зокрема, американський чиновник заявив, що Вашингтон отримав «достовірну інформацію про те, що заяви Росії можуть бути частиною дезінформаційної кампанії, спрямованої на те, щоб ввести США в оману». Двоє інших офіційних осіб США та один європейський чиновник незалежно один від одного підтвердили, що вони знайомі з розвідданими. Усі чотири чиновники говорили на умовах анонімності.

Двоє офіційних осіб США заявили, що є додаткові розвіддані, які вказують на те, що Росія може використати хімічну речовину, яка уб’є мирних жителів, а потім використає трупи, щоб створити враження, що українці отруїли газом і вбили мирних жителів. Один із чиновників сказав, що вина може бути покладена і на американців.

Офіційним особам США ще належить надати більшу частину доказів, що лежать в основі їх тверджень про пересування військ або операції під чужим прапором.

Виступаючи в Раді Безпеки ООН у четвер, держсекретар Ентоні Блінкен перерахував можливості, які Росія може використати як приводи для втручання, включаючи організацію атаки з використанням хімічної зброї. Блінкен сказав, що потенційні російські дії під чужим прапором можуть включати «сфабрикований так званий терористичний акт на території Росії», фальшиву масову могилу, інсценовану атаку безпілотників на цивільних осіб або «фальшиву, навіть справжню атаку із застосуванням хімічної зброї».

Нагадаємо, напередодні вранці окупанти обстріляли з артилерії селище Станиця Луганська. Один зі снарядів поцілив у дитячий садочок. Крім того, вранці 17 лютого окупанти обстріляли залізничну станцію Кіндрашівська-нова, що у Станиці Луганській Луганської області.Увечері 17 лютого обстріли повторилися. Ввечері один із ворожих снарядів влучив у житловий будинок. Також учора на Донбасі зафіксували загострення ситуації: від початку доби вже 47 ворожих обстрілів.

До слова, у Євросоюзі відреагували на обстріл дитячого садка в Станиці Луганській 17 лютого. Заяву з цього приводу зробив високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: