ЗМІ: Канада наказала членам родин дипломатів покинути Україну

ЗМІ: Канада наказала членам родин дипломатів покинути Україну

Сьогодні Канада закликала своїх громадян та членів родин дипломатів виїхати з України на тлі ймовірного вторгнення РФ

фото: shutterstock

Станом на 24 січня лише чотири держави повідомили МЗС України про наміри здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників

Влада Канади наказали членам родин дипломатичних співробітників, які перебувають в Україні, покинути країну. Про це повідомляє канадське видання The Globe And Mail.

Зазначається, що відповідне рішення з'явилося після того, як США, Велика Британія, Німеччина і Австралія оголосили про аналогічні кроки на тлі побоювання, що російський президент Володимир Путін може незабаром віддати наказ здійснити вторгнення в Україну.

Як відомо, станом на 25 січня лише чотири держави повідомили МЗС України про наміри здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників або дозволити їм добровільно залишити українську територію.

Сьогодні стало відомо, що Канада закликає своїх громадян виїхати з України. Водночас про евакуацію працівників посольства тоді не йшлося. Також відомо, що Канада розглядає можливість передачі Україні озброєння.

Напередодні Норвегія закликала громадян відмовитись від поїздок в Україну.

Разом з тим низка країн ЄС не мають наміру наслідувати приклад США і Британії та евакуйовувати співробітників своїх посольств у Києві.

Вдень 24 січня стало відомо, що Австралія евакуює з України дипломатів та радить решті своїх громадян виїжджати.

Раніше повідомлялося, що Британія почала евакуацію дипломатів з України.

Також раніше з’явилася інформація про рішення Державного Департаменту США розпочати вивезення з України родин американських дипломатів.

МЗС України вважає передчасним рішення США вивозити родини дипломатів. Рішення Держдепу не означає від’їзд усіх співробітників посольства – дипустанова продовжує роботу, а співробітники можуть виїхати, якщо виявлять бажання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: