Сенатор США закликав союзників допомогти Україні провести вибори

Сенатор США закликав союзників допомогти Україні провести вибори
Ліндсі Грем, сенатор від Республіканської партії у США
фото з відкритих джерел

Сенатор висловив свою підтримку відкритості президента України до ідеї проведення виборів у наступному році

Ліндсі Грем, сенатор від Республіканської партії у США, привітав позицію президента України Володимира Зеленського стосовно проведення виборів попри війну, та закликав надати фінансову і технічну підтримку Україні у цьому питанні. Свою відповідь Грем опублікував у Twitter.

Сенатор висловив свою підтримку відкритості президента України до ідеї проведення виборів у наступному році. Він вважає, що ці вибори мають бути сприйняті як важливий акт не тільки протидії російській агресії, але й як вияв демократії та свободи.

Грем наголосив, що розуміє необхідність прийняття окремих законів і врахування складних умов безпеки для успішного проведення виборів.

«Однак я не можу уявити собі кращої інвестиції в стабільність Європи, ніж допомога Україні вижити як незалежній, самоврядній, заснованій на верховенстві права демократії.  Я закликаю всіх союзників України надати фінансову й технічну допомогу на підтримку цих зусиль», – додав він.

Ліндсі Грем також висловив впевненість у тому, що проведення «демократичних виборів під час війни» сприймуть як бачення і Зеленським, і українським народом «вільної та демократичної України як сьогодні, так і в майбутньому».

Раніше повідомлялося, що американський сенатор від Республіканської партії США Ліндсі Грем заявив, що попри введений воєнний стан через широкомасштабне вторгнення РФ, в Україні в 2024 році мають відбутися вибори. 

Під час пресконференції у Києві, сенатор звернувся до президента України Володимира Зеленського і висловив думку, що, окрім необхідності відбиття повномасштабної військової агресії з боку Росії, українській стороні також слід у 2024 році провести вибори.

До слова, Данілов розповів, коли відбудуться вибори в Україні.

Читайте також: Вибори під час війни. Що мав на увазі сенатор США

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: