Сирський запровадив нововведення в навчання військових

Сирський запровадив нововведення в навчання військових
Українські воїни вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права
фото з відкритих джерел

Зміни в навчанні захисників сприятимуть підвищенню їх рівня правової культури

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський прийняв рішення про впровадження в курс підготовки для військовослужбовців нового обов’язкового блоку. Йдеться про вивчення норм міжнародного гуманітарного права (права збройних конфліктів). Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Це рішення є частиною комплексного підходу щодо забезпечення високого рівня правової культури та підготовки військовослужбовців, оскільки керівництво Збройних сил України приділяє особливу увагу дотриманню норм міжнародного гуманітарного права у всіх аспектах військової діяльності», – вказано в повідомленні.

Як зазначає Генштаб, реалізація зазначеного рішення сприятиме підвищенню рівня правової культури серед військовослужбовців та спрямоване на забезпечення їхньої готовності діяти згідно з міжнародними стандартами.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на  Раді Україна-НАТО наголосив на необхідності розширення навчальних програм для українських пілотів на винищувачах F-16.

До слова, із тимчасово окупованих територій України росіяни планують відібрати понад 2,5 тис. підлітків для проходження військового вишколу у Волгоградській області РФ.

Читайте також: На Дніпрі відбулось навчання сил і засобів річкової флотилії ВМС (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: