Деякі українці можуть безкоштовно перевозити речі

Деякі українці можуть безкоштовно перевозити речі
У 2024-2025 роках планується надати допомогу з перевезення речей близько 3 тис. сімей
фото з відкритих джерел

Для того, щоб безкоштовно перевезти речі, об'єм вантажу не має перевищувати 10 кубічних метрів та важити більше ніж 1 тонну

Українці, які мають офіційний статус внутрішньопереміщеної особи або учасника бойових дій, можуть безкоштовно в межах України перевезти свої речі. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Для того, щоб безкоштовно перевезти речі, об'єм вантажу не має перевищувати 10 кубічних метрів та важити більше ніж 1 тонну Водночас, якщо об'єм та вага вантажу перевищують встановлені ліміти, можливість перевезти вантаж все одно буде. Проте за всі додаткові кубометри та кілограми доведеться доплатити.

«У 2024-2025 роках планується надати допомогу близько 3 тис. сімей. У разі великої кількості заявок, насамперед допомога надаватиметься найбільш нужденним сім'ям», – йдеться в повідомленні.

Як подати заявку на участь у програмі

Щоб скористатися послугою, потрібно заповнити онлайн-анкету і чекати зворотного зв'язку. Для цього потрібно вказати:

  • ім'я;
  • номер телефону;
  • що саме потрібно перевезти та в якому об'ємі;
  • адресу навантаження та розвантаження вантажу;
  • бажану дату перевезення;
  • додаткову інформацію (за бажанням).

Звернутися за допомогою у заповненні анкети, а також з іншими питаннями можна за номером підтримки: (093) 990-18-91. Дзвінки приймаються з понеділка до п'ятниці з 10:00 до 18:00.

Нагадаємо, Хмельницький починає масштабне будівництво житла для переселенців.

До слова, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який має на меті спростити підтвердження права власності на майно у разі відсутності доступу до документів бюро технічної інвентаризації (БТІ) на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України заборонив виселяти вразливі категорії внутрішньо переміщених осіб із житла для тимчасового проживання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: