Міноборони пояснило, кого найпершими покличуть до війська після оновлення даних

Міноборони пояснило, кого найпершими покличуть до війська після оновлення даних
Речник Міноборони пояснив, кого призиватимуть до війська після оновлення даних
фото з відкритих джерел

Запити на військово-облікові спеціальності можуть змінюватися залежно від того, яка зброя надходить в Україну та яка ситуація на лінії бойового зіткнення

Серед українців, які оновили свої військово-облікові дані, передусім призиватимуть до війська тих, хто має військово-облікову спеціальність, найбільш потрібну для роботи у лавах Сил оборони. Про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін в інтерв'ю nv.ua.

«У першу чергу це буде залежати від тих військово-облікових спеціальностей, які мають військовозобов'язані, і запитів на певну кількість тих фахівців військовим керівництвом. Тобто ця вертикаль ТЦК, командування Сухопутних військ, Генштаб, буде працювати відповідно до своєї структури», – пояснив Лазуткін.

Водночас він зауважив, що запити можуть змінюватися залежно від того, яка зброя надходить в Україну та яка ситуація на лінії бойового зіткнення.

До того ж, за словами речника Міноборони, немає чітких критеріїв відбору людей, які встановлені раз і назавжди – це залежать від багатьох чинників.

Нагадаємо, що, за словами Лазуткіна, наразі гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає.

До слова, у застосунку «Резерв+» зʼявилася можливість підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа. 

Також повідомлялося, що поки що Міністерство оборони України не планує впроваджувати повістки в мобільний застосунок для військовозобов'язаних «Резерв+».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: