Мобілізація: Міноборони відзвітувало про позитивну динаміку

Мобілізація: Міноборони відзвітувало про позитивну динаміку
Станом на червень збільшилася кількість людей, які мобілізуються
фото: з відкритих джерел

Уже 2,4 млн військовозобов’язаних оновили свої дані 

Міністерство оборони відзначає позитивну динаміку темпів мобілізації в Україні. Ситуація значно краща порівняно з березнем та лютим. Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

За його словами, наразі збільшилася кількість людей, які мобілізуються. «Зараз процес набув інакшої інтенсивності. Ми не можемо розкривати цифри, але динаміка позитивна, і це не може не тішити», – зазначив він.

Лазуткін зауважив, що Міністерство оборони розуміє, що потрібен певний час для того, щоб ці люди, які зараз мобілізуються, опинилися в ЗСУ.

«Потрібно пройти навчання, ВЛК, отримати мобілізаційне розпорядження, але так чи інакше процес іде. Динаміка значно покращується, якщо порівнювати з березнем або лютим», – додав речник Міноборони. 

Нагадаємо, з’явилася інформація, що Міноборони підтримує законопроєкт про збільшення терміну оновлення даних у ТЦК. Зазначалося, що термін оновлення даних міг бути продовжений на ще 90 днів. Однак, пізніше Міноборони заявило, що попри триваючі консультації та дискусії, міністерство не вважає за необхідне продовжувати цей термін до 150 днів, оскільки оновлення можна легко здійснити через застосунок Резерв+.

Також народний депутат від «Слуги народу», член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив, що на даний момент говорити про необхідність продовження строку для оновлення персональних військово-облікових даних немає. У військовозобов’язаних є ще 20 днів на оновлення даних. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Заяву та документи, що підтверджують право на відстрочку, розглядатимуть протягом семи днів з дати їх надходження до комісії у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки
Чи призовуть чоловіка, який вже подав документи на відстрочку: відповідь Міноборони
На запитання, хто і як вирішує щодо бронювання того чи іншого медика, міністр зазначив, що саме керівник певного медзакладу подає відповідні списки
«Медики є військовозобов'язаними»: Ляшко прокоментував ситуацію з бронюванням лікарів
Марія Агапітова є акторкою Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки
Зірка театру Лесі Українки долучилася до лав ЗСУ
У Раді тривають дискусії щодо обмеження повноважень ТЦК
Скоротити повноваження ТЦК? Міноборони прокоментувало ініціативу
Зі 100% людей, які отримали повістки, до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) приходять лише 2%
Стало відомо, чи будуть електронні повістки та направлення на ВЛК надходити у «Резерв+»
Зустріч Зеленського із Байденом та пакет зброї для України на $255 млн. Головне за 7 червня
Зустріч Зеленського із Байденом та пакет зброї для України на $255 млн. Головне за 7 червня
За версією слідства, працівники ВЛК Полтавщини, ймовірно, брали хабарі у військовозобов'язаних, визнаючи їх непридатними «на папері»
На Полтавщині суд арештував документи ВЛК через рекордну кількість непридатних осіб
Генерал Олександр Сирський та президент України Володимир Зеленський схилилися над картою бойових дій. Командний пункт ЗСУ під Куп’янськом. Харківщина. 30 листопада 2023 року
Ексзаступник начальника Генштабу: критики Сирського ллють воду на млин Путіна
Чоловік виліз із автомобіля ТЦК через вікно, забрав свій велосипед із багажника та втік
У Дніпрі чоловік виліз через вікно авто співробітників ТЦК: військкомат прокоментував
Дата публікації новини: