Україна на порозі нового опалювального сезону: Шмигаль повідомив, чи будуть рости тарифи

Україна на порозі нового опалювального сезону: Шмигаль повідомив, чи будуть рости тарифи
фото з відкритих джерел

Уряд забезпечив незмінність тарифів на газ для населення в зимово-осінній період

Ціна на газ, на тепло, на гарячу воду залишиться без змін до кінця опалювального сезону. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

«Ми також продовжили дію ПСО на ринку природного газу, за яким постачальники тепла отримають від «Нафтогазу» обсяги «блакитного палива» за фіксованою ціною – 7,4 грн за кубічний метр», – сказав прем'єр.

Шмигаль пояснив, що це та пільгова ціна, яка дозволить не підвищувати тарифи.

«Наразі триває укладання договорів між «Нафтогазом» і підприємствами теплокомуненерго. Близько 600 виробників тепла вже подали заявки, з більшістю основних підприємств договори постачання підписані», – додав Шмигаль.

Шмигаль також заявив, що станом на сьогодні підготовка української енергосистеми до осінньо-зимового періоду входить у свою фінальну стадію.

«Більше ніж місяць залишилося до початку опалювального сезону. Ми готували та продовжуємо готувати нашу енергосистему. Станом на сьогодні підготовка до осінньо-зимового періоду входить у свою фінальну стадію», – сказав очільник уряду.

Зокрема Денис Шмигаль озвучив поточні результати підготовки до опалювального сезону:

  • АЕС. Відремонтовано 7 атомних енергоблоків, ще два стануть у стрій до старту опалювального сезону. Загальна їхня потужність складе 7,8 ГВт.
  • ТЕС. Міненерго взяло на себе зобов’язання, що до початку сезону запрацюють 25 енергоблоків, які дадуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності.
  • ТЕЦ. Майже 80% обладнання відремонтовано, інтенсивні ремонти тривають і завершаться вчасно.
  • ГЕС. Відремонтовано та перебувають у ремонті 35 гідроагрегатів потужністю майже 2,3 ГВт.

Як «Главком» писав раніше, щонайменше до 30 квітня 2024 року ціна на газ для населення від газопостачальної компанії «Нафтогаз України» залишиться незмінною і становитиме 7,96 грн за куб. м (з ПДВ).

Читайте також: Щоб не погас блакитний вогник. Складна розмова про газовий бізнес під час війни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: