Помідори дорожчі за свинину: ціновий феномен у супермаркетах Києва (фото)

Помідори дорожчі за свинину: ціновий феномен у супермаркетах Києва (фото)

Салат зі свіжих овочів обійдеться українцям дорожче, аніж шматок свинячого стейка

Початок весни традиційно асоціюється із збільшенням кількості свіжих овочів на прилавках, бодай і тепличних. Втім, цього року овочевий салат українцям обійдеться дуже дорого. Хоча у супермаркетах практично щоденно оновлюють цінники на продукти, вони пересічних громадян не радують.

Особливо це стосується ціни на помідори, які коштують, подекуди, дорожче за свіже м`ясо. Так, приміром, у київському супермаркеті «Ашан» сьогодні  можна було побачити такі ціни.

Ошийок свиний обійдеться покупцям у 198 грн/кг, вирізка свина – 214 грн/кг, корейка на кістці – 182,95 грн/кг, лопатка свина – 144,90 грн/кг. Але можна знайти продукцію  ще дешевше. Так, нарізана грудинка коштує по акції – 175,45 грн/кг,  свина лопатка – 149,90 грн/кг. А от прилавки з томатами покупців можуть хіба що засмутити. Так, звичайні червоні тепличні коштують 269 грн/кг. Трохи дешевші томати жовті – 238 грн/кг та рожеві – 277 грн/кг, а от найдорожчі – томати сорту «Кумато»  – можна придбати аж по 299 грн/кг. 

Помідори дорожчі за свинину: ціновий феномен у супермаркетах Києва (фото) фото 1
Ціни на свинину у столичному супермаркеті
Ціни на свинину у столичному супермаркеті

Нагадаємо, експерти прогнозують, подальше зростання цін на моркву на українському ринку, що триває вже третій тиждень поспіль.  За даними експертів, закупівельні ціни на моркву зараз складають вже 28-36 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Така ж доля очікує і на цибулю, якщо зараз вона коштує від 52 до 58 грн/кг, то незабаром може подорожчати на 30%.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: