День увійде в історію. Україна потужно відсвяткувала 30-річчя Незалежності (фото, відео)

День увійде в історію. Україна потужно відсвяткувала 30-річчя Незалежності (фото, відео)
Спільне гасло всіх офіційних урочистостей – «Ти в мене єдина»
Фото: glavcom.ua

Під час параду в Києві відбувся проліт військової авіації

У вівторок, 24 серпня 2021 року, Україна відзначила День Незалежності –30-ту річницю ухвалення парламентом Акту проголошення незалежності України.

Святкування ювілейного для України Дня Незалежності було особливо масштабним. Воно охопило понад 150 святкових заходів по всій країні за участі делегацій кількох десятків країн та міжнародних організацій. Спільне гасло всіх офіційних урочистостей – «Ти в мене єдина».

«Главком» за хронологією зібрав усі найважливіші події 24 серпня.

07:00 – Стало відомо, що Офіс президента Володимира Зеленського не запросив столичну владу та депутатів Київради на військовий парад з нагоди 30-річчя Незалежності України.

08:00 – відбулася останні приготування до військового параду в Києві: яскраві фото.

09.00 – кореспондент «Главкому» помітив у центрі Києва озброєного охоронця президента Володимира Зеленського, який спостерігав за підготовкою до параду. А ось помічника президента Сергія Шефіра привезли на Майдан Незалежності у супроводі поліції.

09.20 – попри погрози ігнорувати заходи до Дня Незалежності предстоятель Московської церкви Онуфрій прийшов на спільний молебень у Софії Київській. У київському метро на День Незалежності виникла страшна давка.

Повну трансляцію параду дивитися тут:

11:00 – президент Володимир Зеленський у своєму виступі на Майдані з нагоди 30-ї річниці Незалежності України згадав видатних українців та лише деяких президентів країни.

Зеленський анонсував повернення поховань видатних українців та культурних цінностей з-за кордону. Також президент вручив відзнаку Героя України синам видатного співака Назарія Яремчука. Ще Зеленський зробив Монатіка Заслуженим артистом України.

Також Зеленський підписав на Майдані указ про заснування нового свята.

12:00 – під час військового параду Хрещатиком урочистим маршем пройшли представники родів військ Збройних сил України.

Також головною вулицею країни пройшли ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна, прапороносні групи зі стягами різних видів Збройних сил України та зведені підрозділи. Згодом Хрещатиком проїхала військова техніка.

Також відбувся парад авіації: над Києвом пролетів найбільший та найпотужніший у світі літак (фото).

13:00 – Верховна Рада зібралася на урочисте засідання, яке присвячене 30-й річниці прийняття Акту проголошення незалежності України.

Нардеп першого скликання привселюдно присоромив Зеленського.

Також Верховна Рада підтримала законопроєкт про великий Державний Герб. Документ схвалили у першому читанні.

14.00 – в рамках святкування Дня Незалежності України пройшов річковий парад. У ньому взяли участь катери і човни Військово-морських сил і Державної прикордонної служби, а також поліції та інших органів.

Повну трансляцію параду дивитися тут:

Також 24 серпня в Одесі пройшов військово-морський парад до Дня Незалежності України. Під час основної частини параду відбулися показові виступи.

На честь 30-ї річниці незалежності України у Львові втретє відбувся Марш Нескорених.

Також сьогодні відбудеться масштабний концерт на НСК «Олімпійський» у Києві. Початок масштабного концерту «Незалежність в нашій ДНК. День незалежності країни» заплановано на 21:00, а вхід на стадіон лише за квитками.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: