Усик – Джошуа: усе цікаве навколо бою за титули чемпіона світу

Усик – Джошуа: усе цікаве навколо бою за титули чемпіона світу
Ентоні Джошуа vs Олександр Усик
Фото з відкритих джерел

Українець проведе найважливіший поєдинок у боксерській кар’єрі

25 вересня на лондонській арені «Тоттенгем Готспур» відбудеться мега-подія світового масштабу. Претендент на звання найсильнішого боксера на планеті Олександр Усик спробує відібрати чемпіонські пояси в британця Ентоні Джошуа.

На кону – титули WBA Super, WBO, IBF, IBO в надважкій вазі, які належать Джошуа.

Такий вигляд зараз має арена «Тоттенгем Готспур»Такий вигляд зараз має арена «Тоттенгем Готспур»

Фаворит – британський боксер, на рахунку якого 24 перемоги (22 нокаутом) й одна поразка. Але не беззаперечна. На успіх Усика (18 перемог, 13 з них – нокаутом), букмекери дають коефіцієнт 3,40. У Джошуа він у більше ніж вдвічі нижчим – 1,40.

Суперники вже провели дуель поглядів і «відстрілялися» на обов’язковій пресконференції. Олександр заявив, що мріяв про поєдинок з Джошуа все життя. Багато часу витратив на підготовку і, попри те, що поступається суперникові в зрості, налаштований тільки на завоювання трофею. Зазначимо, що в Лондоні Усик відповідав на запитання українською мовою.

63_main

Ціна поєдинку – дуже висока. Усик отримає найбільший гонорар у кар’єрі. Джошуа, в свою чергу, заробляв за один поєдинок і більше, але також буде задоволений.

У разі перемоги Усика, суперники поміняються місцями. І не тільки в званнях «чемпіон – претендент», а й у розподілі фінансів.

На кону не стоятиме пояс WBC. Його володар, Тайсон Ф’юрі, 9 жовтня втретє битиметься з Деонтеєм Уалдером. Він застерігає Ентоні, щоб той не дивився на Усика з висоти свого зросту. І порівнює українця з Мохаммедом Алі, Майком Тайсоном і Евандером Голіфілдом.

Джошуа, втім, порад не потребує. Він також провів повноцінний тренувальний табір і знає, що олімпійськими чемпіонами так просто не стають. Він провів паралелі між собою й Усиком. Вийшло, що здобутки боксерів практично однакові, але в різних вагових категоріях.

Джошуа також згадав бій Усика з Дереком Чисорою. Ось він.

Примітно, що на відкритому тренуванні Усик розповів про план на бій. Хоча він як ніхто знайомий з картиною Homo proponit, sed Deus disponit («Чоловік крутить, а Бог розкручує») Едвіна Генрі Ландсіра. Через церкву Усик неодноразово потрапляв у скандал. Один з останніх спалахнув у березні. Боксер згодом розповів, як потрапив у фільм Оксани Марченко і назвав його інформаційною війною.

До Лондона підтримати Усика прилетів Василь Ломаченко.

33_28

Тим часом брати Віталій і Володимир з нетерпінням чекають поєдинку в Лондоні. Вони єдині, хто одночасно володів усіма поясами в боксі. Джошуа, до речі, поставив на кін ті ж титули, якими володів Володимир. Слова чемпіонів перед поєдинком.

32_15

Олександр Усик вже встиг відчути різницю між важкою ваговою категорією і надважкою. На зважуванні перед поєдинком з Джошуа виявилося, що українець легший на цілих 8 кг. Крім того, британець вищий і має більший розмах рук.

Ваги показали, що Усик «підкачався» до 100,3 кг, тоді як під Джошуа ваги за день до поєдинку показали 108,6 кг.

Після зважування відбулася остання дуель поглядів. Як і попередня, вона завершилася внічию.

«Тоттенгема», де відбудеться поєдинок, Усик і Джошуа зробили селфі.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Matchroom Boxing (@matchroomboxing)

Букмекери визначилися з фаворитом бою. Ним є британський боксер. Англійські контори визначили такі котирування. перемога Джошуа – 1,40, нічия – 21,0, перемога Усика – 3,25. Дострокова перемога Джошуа – 1,91, перемога Джошуа за очками – 4,0, дострокова перемога Усика – 8,0, перемога Усика за очками – 4,20.

Тим часом Тайсон Ф'юрі розповів, у яку суму йому обійдеться перемога Усика. Адже в разі перемоги українця Джошуа скористається правом на реванш і чемпіон WBC довго чекатиме на бій зі співвітчизником.

large_02

Бій за звання чемпіона світу між Джошуа й Усиком відбудеться в ніч з 25-го на 26-е вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: