Китай та ОАЕ планують провести перші спільні тренування військово-повітряних сил

Китай та ОАЕ планують провести перші спільні тренування військово-повітряних сил
фото з відкритих джерел

Навчання мають на меті зміцнення обмінів та співпраці між військовими двох держав

Китай та Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) вперше оголосили про план проведення спільних навчань військово-повітряних сил у серпні. Про це повідомили в міністерстві оборони КНР.

Ці навчання отримали назву Falcon Shield-2023 та відбудуться у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі на північному заході Китаю, відповідно до річного плану співробітництва між оборонними відомствами обох країн.

Навчання мають на меті зміцнення обмінів та співпраці між військовими двох держав, а також підвищення взаєморозуміння та довіри. 

Раніше повідомлялося, що Китай обмежує експорт низки безпілотників та супутнього обладнання, щоб запобігти їх використанню у «немирних цілях». 

Також Росія та Китай проведуть спільні військові навчання під кодовою назвою «Північ/Взаємодія-2023», у яких візьмуть участь військово-морські та повітряні сили обох країн. 

Як зазначається, навчання пройдуть у Японському морі.

Раніше офіційний Пекін виступив проти будь-яких спроб НАТО розширити свою присутність в азійсько-тихоокеанському регіоні та різко відреагував на зміст комюніке Альянсу з саміту у Вільнюсі.

Читайте також: США і Австралія створять спільний розвідувальний центр

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: