Лукашенко лякає громадянською війною через масові протести

Лукашенко лякає громадянською війною через масові протести
Лукашенко лякає тим, що опозиція готова влаштувати різанину прихильникам нинішньої влади після своєї перемоги

Війна неминуча, якщо населення республіки продовжить «ламати один одного через коліно», - керівник Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко попередив про початок громадянської війни в країні через масові протести. Про це у вівторок, 1 вересня, повідомляє БЕЛТА.

За його словами, війна неминуча, якщо населення республіки продовжить «ламати один одного через коліно». «Ось цього бути не повинно. Але ви не переживайте, цього не буде», - запевнив білоруський президент.

«Я розумію, що треба краще, не вистачає і того, і цього, але живемо, наскільки можемо. Нема того злодійства, беззаконня, і це треба цінувати. Нам ніхто більше не дасть, ніж те, що ми заробимо», - сказав Лукашенко.

Раніше Лукашенко заявив, що опозиція готова влаштувати різанину прихильникам нинішньої влади після своєї перемоги. «Це буде не люстрація, як дехто каже. Це буде різанина. І те, що відбулося в Україні, буде квіточками», - сказав він. 

Як повідомлялося, сьогодні, 1 вересня, у столиці Білорусі Мінську силовики почали розгін студентів, які вийшли на акції протесту.

 До слова, напередодні білоруський президент Олександр Лукашенко визнав, що в Білорусі «дещо авторитарна» система.

Нагадаємо, 31 серпня  Литва, Латвія і Естонія ввели санкції проти 30 чиновників з Білорусі, в тому числі й щодо президента Олександра Лукашенка. 

30 серпня на протестах у Мінську затримали щонайменше 173 людини.

На «Марш миру і незалежності» у Мінську прийшли понад 200 тисяч людей, більше, ніж на першу масову демонстрацію, яку назвали найбільшою в історії незалежної Білорусі.

30 серпня, в день народження Олександра Лукашенка, в центр Мінська в район площі Незалежності влада стягнула кілька колон спецтехніки і автозаків, щоб перешкодити людям провести чергову акцію протесту. Пізніше в центрі Мінська сталися сутички.

Зазначимо, Євросоюз вважає Олександра Лукашенка нелегітимним президентом Білорусі, але готовий вести з ним діалог для врегулювання політичної кризи в країн.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: