Точно не Нью-Йорк: яке місто стало найдорожчим у світі для іноземців

Точно не Нью-Йорк: яке місто стало найдорожчим у світі для іноземців
Гонконг, Сінгапур і Цюріх названо найдорожчими для іноземних працівників цього року
фото із відкритих джерел

Міста Карачі та Ісламабад увійшли до рейтингу Mercer як найдешевші міста для роботи іноземців 

Днями аналітична компанія Mercer опублікувала тридцятий рейтинг найдорожчих міст у світі для іноземних робітників. Про це пише Business Recorder.

Всього до рейтингу увійшли 226 міст з різних куточків земної кулі, а в самих дослідженнях взяли участь понад 400 міст. Консалтингова фірма Mercer виміряла порівняльну вартість понад 200 предметів у кожному місці, включаючи житло, транспорт, їжу, одяг, товари для дому та розваги; курс валюти вимірювався відносно до долара США.

Перше місце у рейтингу посів Гонконг. Він залишається одним із найдорожчих міст, випереджаючи навіть Сінгапур, котирй славиться високою якістю життя, а разом із цим і високими цінами. Далі в рейтингу опинилися одразу чотири швейцарські міста: Цюріх, Женева, Базель та Берн.

Точно не Нью-Йорк: яке місто стало найдорожчим у світі для іноземців фото 1

Вже після них розташувався Нью-Йорк, опинившись на 7-му місці. Далі йде Лондон, а 9-е місце рейтингу посіла столиця Багамських островів Нассау.

З американських міст до топ-10 також потрапив також Лос-Анджелес, який посів 10 місце.

Столиці європейських держав – Париж, Амстердам і Берлін - посіли лише 29, 30 і 31 місця, відповідно. А ось Дубай порівняно з минулим роком піднявся і виявився найдорожчим містом серед мегаполісів Близького Сходу, посівши 15 місце в рейтингу. 

Наприкінці першої сотні опинилася столиця Куби Гавана, яка опустилася на 83-тю позицію, частково через сильну девальвацію валюти в середині минулого року.

Замикають рейтинг два міста в Пакистані. Це Карачі, який займає 226-у позицію, що на три пункти нижче, ніж минулого року, та Ісламабад (227).

До слова, Інститут економіки та миру опублікував щорічний рейтинг країн, які є найбільш миролюбними за Індексом глобальної миролюбності.  Україна у цьому списку посідає 157-е місце зі 163 країн, країна-агресорка Росія-  на 158 місці. А закривають рейтинг такі країни як Судан, Сирія. На останньому місці, на думку авторів рейтингу, розмістився Афганістан.

Читайте також: Рейтинг найвпливовіших країн світу у 2023 році: неочікуваний результат

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: