ХАМАС відмовився відпустити заручників за планом Байдена – Reuters

ХАМАС відмовився відпустити заручників за планом Байдена – Reuters
Протистояння Ізраїлю і ХАМАСу триває
фото із відкритих джерел

Ізраїль стверджує, що ХАМАС відкидає ключові елементи плану США щодо припинення вогню в Газі

Угруповання ХАМАС відхилило пропозицію про звільнення заручників, представлену президентом США Джо Байденом. Про це пише агентство Reuters із посиланням на ізраїльського чиновника.

Як повідомляє видання, ХАМАС офіційно відповів на пропозицію Ізраїлю та США щодо припинення вогню в Секторі Газа. Ізраїль заявив, що відповідь рівнозначна відмові, а представник ХАМАСу заявив, що вони лише повторили нещодавні вимоги.

Єгипетський високопосадовець, який виконував посередницькі функції між Ізраїлем та ХАМАСом, заявив агенції, що така реакція ХАМАСу змінила «багато з основних та найбільш значущих параметрів».

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Ізраїль вніс нову пропозицію щодо припинення вогню в секторі Газа, яка передбачає виведення ізраїльських військ та звільнення ХАМАСом всіх заручників.

11 червня Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію США з викладеним раніше Джо Байденом поетапним планом припинення вогню в Секторі Гази. «За» проголосували 14 країн. 

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся із прем’єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. Вони обговорили пропозицію президента США зі встановлення миру в Секторі Гази, звільнення заручників та безпеки у регіоні. Про це повідомив Держдепартамент США. Держсекретар підкреслив непохитну відданість США безпеці Ізраїлю, зокрема гарантуючи, що події 7 жовтня ніколи не повторяться. 

Читайте також: Ізраїль звільнив чотирьох заручників ХАМАСу: з’явилися подробиці операції

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: