Міністр оборони Німеччини виступив проти надання винищувачів для України

Міністр оборони Німеччини виступив проти надання винищувачів для України
Німеччина виключає навіть розмови щодо поставок винищувачів для ЗСУ
фото з відкритих джерел

Пісторіус гостро розкритикув ідею щодо допомоги німецькими бойовими літаками

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що про передачу Україні німецьких винищувачів «не може бути й мови». Про це він сказав в інтерв'ю Süddeutschen Zeitung.

Глава німецького оборонного відомства висловився проти надання Україні німецьких винищувачів для стримування російської повномасштабної агресії.

«Я думаю, що про це не може бути й мови. Бойові літаки є набагато складнішими системами, ніж основні бойові танки, і мають зовсім іншу дальність і вогневу міць. Ми ризикували б опинитися у вимірах, від яких я б зараз застерігав», – наголосив міністр.

Андрій Мельник, заступник глави МЗС України та колишній посол України в Німеччині, відреагував на це у Twitter: «Доброго вечора, міністре Пісторіус, чи є стратегічно розумним рефлекторно виключати вашу доставку? Нам точно потрібна сучасна авіація, щоб вигнати росіян. І ви це знаєте. Німеччина має бути лідером».

Нагадаємо, Володимир Кличко зустрівся з міністром оборони Німеччини. Головною темою розмови було постачання зброї Україні.

Раніше повідомлялося, що виробник винищувачів F-16 забезпечить літаками ті країни, які передаватимуть їх далі Україні. Компанія може наростити виробництво на тлі пожвавлення дискусії щодо необхідності забезпечити Київ винищувачами.

Читайте також: «А тепер винищувачі!». Порошенко закликав союзників не зупинятися на танках

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: