Вступ України в ЄС. У Люксембурзі розпочалися переговори (оновлено)

Вступ України в ЄС. У Люксембурзі розпочалися переговори (оновлено)
Переговори про вступ України та Молдови до ЄС офіційно стартують 25 червня в Люксембурзі
фото: з відкритих джерел

Міжурядова конференція з Україною розпочнеться о 15:30 за місцевим часом

Сьогодні, 25 червня, у Люксембурзі  офіційно розпочинаються переговори про вступ України та Молдови до Європейського союзу. Про це пише DW.

Переговори про вступ України та Молдови до Європейського Союзу офіційно стартують у вівторок, 25 червня, в Люксембурзі. Міжурядова конференція з Україною розпочнеться о 15:30 за місцевим часом, а з Молдовою – о 18:00. 

Згодом президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Європейський Союз сьогодні відкриває переговори про вступ з Україною та Молдовою. «Це дуже добра новина, що сьогодні Європейський Союз відкриває переговори про вступ з Україною та Молдовою. Ми стоїмо на порозі важливого та трансформаційного моменту для цих двох країн і для нашого Союзу. І ми вшановуємо цінності та принципи, які нас об’єднують», – зазначила голова Єврокомісії.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про три кроки, які Україна матиме пройти після завершення переговорів про вступ, щоб стати повноправним членом Європейського Союзу. 

Глава МЗС наголосив, що вступ України до ЄС буде подією глобального значення для Європи.

До слова, Україна та Європейський союз можуть підписати угоду про гарантії безпеки вже найближчими днями. Очікується, що це станеться 26 червня.

Як повідомлялося, майбутня безпекова угода між Євросоюзом і Україною фіксує форми допомоги у сфері безпеки та оборони, а також механізм консультацій у разі майбутньої агресії. Про це пише Reuters, ознайомившись з проєктом безпекової угоди. Як відомо, посли ЄС погодили проєкт двосторонньої безпекової угоди між Україною та Євросоюзом у продовження декларації G7 про гарантії безпеки. Угоду планують фіналізувати до кінця червня.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: