Урсула фон дер Ляєн прокоментувала результати виборів до Європарламенту

Урсула фон дер Ляєн прокоментувала результати виборів до Європарламенту
За словами фон дер Ляєн, вона працювала, аби сформувати політичну більшість проєвропейських сил
фото: AP

Президентка Єврокомісії відреагувала на перемогу Європейської народної партії

Урсула фон дер Ляєн заявила членам Європейської народної партії, яка набирає найбільшу кількість місць у Європарламенті, що політсила буде «якорем стабільності». Про це вона заявила у Брюсселі після оголошення попередніх результатів виборів до Європарламенту, пише Politico.

«Сьогодні хороший день для Європейської народної партії. Ми виграли європейські вибори. Ми ‒ найсильніша партія, ми ‒ якір стабільності. Разом із іншими ми побудуємо бастіон проти крайнощів лівих і правих політиків. Ми їх зупинимо», ‒ наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Фон дер Ляєн зауважила, що протягом всієї компанії працювала, аби сформувати політичну більшість проєвропейських сил. Саме тому партія негайно розпочне роботу з великими політичними родинами із близькими платформами

«Я завжди говорила, що хочу побудувати широку більшість для сильної Європи. Я демонструвала протягом мого першого мандата, чого може досягати сильна Європа. Моя мета – продовжувати рухатися цим шляхом з тими силами, які є проєвропейськими, проукраїнськими, виступають за верховенство права. Вже від завтра ця робота розпочнеться знову», ‒ додала вона.

Європейська народна партія (ЄНП) посіла перше місце за результатами виборів до Європейського парламенту (ЄП). Згідно з проміжним прогнозом, що базується на даних з 22 країн ЄС, ЄНП отримує у новому Європарламенті 189 мандатів.

Урсула фон дер Ляєн прокоментувала результати виборів до Європарламенту фото 1

Місця у Європарламенті нового скликання буде розподілено таким чином:

  • Європейська народна партія (EPP) – 189 місць.
  • Соціалісти і демократи (S&D) – 135.
  • Оновлення Європи (Renew Europe) – 83.
  • Європейські консерватори й реформісти (ECR) – 72.
  • Ідентичність і демократія (ID) – 58.
  • Зелені (Greens) – 53.
  • Ліві (The Left) – 35.
  • Неприєднані кандидати – 45.
  • Інші – 50.

Нагадаємо, результати прогнозу на виборах до Європарламенту в Німеччині віддають перемогу із суттєвим відривом опозиційному блоку ХДС/ХСС, партія канцлера Олафа Шольца – тільки третя після ультраправих.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон оголосив, що розпускає парламент країни – Національне зібрання – і призначає нові вибори. Таке рішення він ухвалив на тлі результатів виборів до Європарламенту.

До того ж, премʼєр-міністр Бельгії Александер де Кро після поразки своєї партії на виборах до Європарламенту заявив, що подасть у відставку в понеділок

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: