З'їзд партії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа

З'їзд партії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа
фото: CNN

Гарріс випереджає Трампа на чотири відсотки – 50% проти 46% серед усіх дорослих і зареєстрованих виборців

Кандидатка у президенти США Камала Гарріс не отримала суттєвого приросту рейтингу після Національного з'їзду Демократичної партії і лише на кілька пунктів випереджає свого опонента Дональда Трампа. Про це пише The Hill з посиланням на опитування ABC News/Ipsos.

Гарріс випереджає Трампа на чотири відсотки – 50% проти 46% серед усіх дорослих і зареєстрованих виборців. Водночас, щодо ймовірних виборців, то Гарріс випереджає Трампа з різницею 52% до 46%.

Натомість, зазначили соціологи, Гарріс збільшила гендерний розрив. Віцепрезидентка випередила Трампа на 13 пунктів серед жінок – 54% до 41%, тоді як Трамп випередив на п'ять пунктів серед чоловіків – 51% до 46%. До з'їзду Гарріс випереджала Трампа на шість пунктів серед жінок.

Віцепрезидентка також мала кращі показники електорату в оцінці виборчої кампанії. Згідно з опитуванням, 56% американців заявили, що вона відмінно або добре провела свою кампанію. Близько 41% сказали те ж саме про Трампа, в той час як більшість мали більш негативну думку про кампанію.

Водночас, Трамп випередив Гарріс на вісім пунктів за рівнем довіри у ключових питаннях, зокрема економіку та інфляцію. Також він випередив Гарріс на 9% у темі врегулювання ситуації на кордоні США та Мексики.

За даними опитування, люди вважають віцепрезидентку більш надійною за Трампа, коли йдеться про захист американської демократії та призначень до Верховного суду.

Раніше повідомлялося, що кандидатка в президенти США від демократів Камала Гарріс випереджає кандидата від республіканців Дональда Трампа в опитуванні серед виборців.

До слова, деякі республіканці, включаючи стратегів і донорів, починають сумніватися в здатності Дональда Трампа виграти президентські вибори у США й повернутися в Білий дім. Дехто з них хвилюється, що Трамп втратив свою популярність і підтримку, яку важко буде відновити.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: