Адвокат Шуфрича запевняє: клієнт готовий стійко за все відповідати, але є одна умова

Адвокат Шуфрича запевняє: клієнт готовий стійко за все відповідати, але є одна умова
Адвокат нардепа припустив, що могло стати приводом для отримання підозри
фото з відкритих джерел

«До батька Шуфрича увірвались в Ужгороді»

Майже тиждень тому, 15 вересня, у будинку Нестора Шуфрича провели обшук, але правоохоронці навідувались і до його батьків. Адвокат нардепа Олександр Тананакін в інтерв’ю «Главкому» розповів, що його підзахисний готовий співпрацювати зі слідством та нести відповідальність, але за умови, що не будуть чіпати його батьків.

За його словами, проведення обшуків та всі інші нинішні події з Шуфричем стали наслідками його запитів, про які було відомо ще рік тому.«Про всі ці запити, звісно, було відомо рік тому, але якась подія стала каталізатором для всіх цих обшуків. До речі, до батька Шуфрича увірвались в Ужгороді перевертати хату і забирати гроші. Якщо є питання до Шуфрича, то він готовий стійко на них відповідати, але навіщо втягувати в це батьків, яким 90 років?», – цікавиться правозахисник.

Тананакін додав, що суть повідомлення про підозру полягає в тому, що протягом 2021 року Шуфрич цікавився долею та обставинами зникнення судді Чауса з України і його подальшої появи. Правозахисник додав, що цікавився такою непересічною подією і направляв відповідні запити до Державного бюро розслідувань, Нацполіції.

«Йому надавали відповідь у стилі, що слідство триває – і до побачення. Тепер йому закидають, що він це робив, бо його Сівкович просив. Доказів цьому, звісно, жодних немає», – зазначив адвокат.  

Олександр Тананакін підкреслив, що в підозрі написано, що Шуфрич цікавився долею Чауса, чим «принизив авторитет українських органів». Він також зазначив, справа Сівковича була відкрита ще у 2022 році (23 липня 2022 року ДБР оголосила йому підозру в держзраді – «Главком»), і з того часу ніхто нічого у ній не робив.

«І раптом створюються три-чотири документи, і Шуфричу повідомляють про підозру. Наскільки я розумію, для цього був якийсь імпульс і, можливо, ми пізніше дізнаємося, що справді стало підставою для прийняття такого процесуального рішення генеральним прокурором», – заявив правозахисник.

Нагадаємо, під час обшуків у нардепа Нестора Шуфрича співробітники СБУ знайшли документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей. Він передбачає перейменування цих областей у так звані «краї», широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту. Під документом, датованим липнем 2014 року, стоять підписи зрадника Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

Також ми писали, що Служба безпеки України затримала народного депутата Нестора Шуфрича у нього вдома у селі Козин Київської області, йому повідомили про підозру у державній зраді. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми. Станом на зараз Шуфрич знаходиться в СІЗО – суд відправив його під варту без права застави на 60 днів (до 13 листопада).

Читайте також: Адвокат Нестора Шуфрича: Кітелі, які у нього знайшли, продаються на Куренівському ринку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дональд Трамп
CNN: Трамп погодився на заставу у $200 тисяч у справі щодо втручання у вибори
Нова хвиля мобілізації: Резніков зробив заяву
Нова хвиля мобілізації: Резніков зробив заяву
Роман Заволока плюнув у військовослужбовця та показав середній палець
Поліція порушила кримінальне провадження проти фітнес-тренера, який плюнув у військового
Розглянувши зібрані СБУ неспростовні докази деструктивної діяльності об'єднання, суд ухвалив рішення про ліквідацію обласної громадської організації «Співдружність «Сіверська Русь»
Суд заборонив діяльність в Україні організації, яка пропагувала проросійські цінності
Людей, які ображають військових, хочуть штрафувати чи навіть арештовувати
Нардеп Веніславський пропонує ввести покарання за образу військових
Суд відсторонив від посади начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА, підозрювану у розтраті бюджетних коштів
Закупівля овочерізок за завищеною вартістю: столичну чиновницю відсторонено від посади
ЗСУ розбили найкращі бригади окупантів, уряд звільнив Маляр. Головне за 18 вересня
ЗСУ розбили найкращі бригади окупантів, уряд звільнив Маляр. Головне за 18 вересня
У складі делегації прибуло шестеро українських дітей, яких нещодавно було повернуто із Росії
Будуть свідчити проти Путіна. До Гааги прибули визволені із РФ українські діти
Народному депутату України Нестору Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді
Регламентний комітет Ради підтримав звільнення Шуфрича
Дата публікації новини: