Хто з народних депутатів підтримав Разумкова (повний список)

Хто з народних депутатів підтримав Разумкова (повний список)
Після звільнення Дмитро Разумков обійняв віцеспікерку Олену Кондратюк
фото: yan.dobronosov / telegraf

Виступили проти відставки спікера семеро представників «Слуги народу»

Сьогодні, 7 жовтня, Верховна Рада з ініціативи фракції «Слуга народу» проголосувала за відставку Дмитра Разумкова з посади очільника парламенту. Проте не всі депутати зі «Слуги народу» голосували за таке рішення.

Згідно з даними поіменного голосування на сайті Верховної Ради, виступили проти відставки спікера семеро представників «Слуги народу»: Людмила Буймістер, Артем Дмитрук, Володимир Козак, Олег Воронько, Оксана Дмитрієва, Василь Мокан, Неллі Яковлєва.

Утрималися чотири нардепи пропрезидентської партії: Олександр Бакумов, Валерій Божик, Дмитро Гурін та Дмитро Микиша.

Водночас голосували «за» вихідці зі «Слуги народу» Олександр Юрченко, Роман Іванісов і Євген Шевченко. Були відсутні Сергій Бабак, Костянтин Касай, Михайло Новіков, Євген Петруняк, Олександр Ткаченко, Іван Юнаков, Любов Шпак, Ольга Саладуха, Дмитро Наталуха, Дар’я Володіна, Олег Арсенюк.

(для збільшення натисніть на документ)

Фракція політичної партії ОПЗЖ голосувала проти відставки Разумкова з посади спікера. «Європейська солідарність» повним складом проголосувала проти відставки Разумкова. З фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» лише Ніколаєнко висловив підтримку Разумкову. Жоден депутат із групи «За майбутнє» та «Довіра» не дав свій голос за Разумкова.

З фракція політичної партії «Голос» Разумкова підтримали Осадчук, Рахманін, Василенко, Железняк, Костенко, Макаров, Рудик та Совсун. Серед позафракційних: Аксьонов, Дубінський та Новинський, Магера, Гриб, Лерос, Магомедов та Шпенов.

Нагадаємо, історія спікерства Дмитра Разумкова дійшла до кінця. 7 жовтня Верховна Рада залишилася без очільника. За відставку Разумкова проголосували 284 нардепи. «Слугу народу» підтримали її союзники з «Батьківщини», груп «За майбутнє» та «Довіра». Після своєї відставки на брифінгу Разумков заявив, що шукатиме союзників, зокрема і серед «слуг».

Проте, «Слуга народу» ще визначається, чи позбавляти Разумкова мандата.

Разумкова у Раді посадили біля «Євросолідарності» на гальорці.

Згодом народні депутати на сьогоднішньому засіданні не змогли обрати нового голову Верховної Ради, тож перенесли обговорення на п’ятницю, 8 жовтня.

Також «слуги народу» розказали, чим їх дратував Разумков.

До слова, спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив про тиск з боку адміністрації президента Володимира Зеленського.

Раніше Разумков анонсував, що робитиме після своєї відставки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: