Кличко розповів, чому хотів зустрітися із Зеленським

Кличко розповів, чому хотів зустрітися із Зеленським

Очільник столиці зауважив, що приходить до президента не в особистих питаннях

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що хотів зустрітися з президентом Володимиром Зеленських не в особистих питаннях, а для вирішення «спільних викликів«. Про це Київський міський голова Віталій Кличко розповів у програмі «Свобода Слова Савіка Шустера».

«Я останній раз спілкувався з президентом пів року тому. Так дійсно я телефонував у приймальну, і просив президента зустрітися, писав йому смс. На жаль, відповідь не отримав. Але хтось в оточенні надає інформацію, намагаються зробити ворогів. Я Президенту не ворог. Я думав, що завжди у нас спільні виклики та спільні вороги – захмарні тарифи, маленькі заробітні платні, бідність, боротьба з коронавірусом, російська агресія і багато інших. Це наші спільні виклики», – сказав Кличко.

Очільник столиці зауважив, що приходить до президента не в особистих питаннях.

«Особистих питань в мене немає. По питаннях, які потрібно вирішувати, як мер міста, вирішуючи проблем людей, як голова Асоціації міст України. Що стосується тарифів, ціни на газ – багато питань кожного дня і вкрай важлива комунікація», – наголосив він.

«В жодному разі я не хочу боротися всередині, наші так звані друзі дуже чекають, що ми почнемо боротися один з одним. Повинна бути синергія. Я розумію, що я, як мер міста, повинен комунікувати з Прем'єр-міністром, і з президентом. Я розумію, що нам потрібно об'єднувати зусилля перед тими викликами», – додав Кличко.

Нагадаємо, в ході пресконференції 20 травня президент Володимир Зеленський розповів журналістам про свої стосунки з мером столиці Віталієм Кличком. З розповіді президента стало зрозумілим, що Зеленський уникає зустрічі з київським міським головою, який нібито «постійно дзвонить, приходить і записується на прийом».

У відповідь Кличко заявив, щоб без призначених зустрічей не приходить до Офісу президента і не мав зустрічі з Володимиром Зеленським уже пів року.

Минулого тижня на низці комунальних підприємств та департаментів Київської міської державної адміністрації пройшли обшуки.

13 травня прокуратура підбила підсумки масових обшуків у Києві.

Мер Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах і в департаментах КМДА тиском на столичну владу і придушенням місцевого самоврядування, а також особистим тиском на нього.

Раніше в Офісі президента України заявили, що мають деякі питання до того, як мер Києва Віталій Кличко поєднує дві посади: міського голови та очільника Київської міської державної адміністрації.

За даними джерел «Главкома», на одному з найближчих засідань Ради національної безпеки оборони України може бути розглянуто питання про тимчасове відсторонення Віталія Кличка від виконання обов’язків голови КМДА.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: