Медведчук оскаржить санкції Зеленського у Верховному суді

Медведчук оскаржить санкції Зеленського у Верховному суді
Відповідач (боржник) у справі за позовом Віктора Медведчука є президент Володимир Зеленський
фото: dsnews.ua

Засідання Верховного суду за позовом кума Путіна відбудеться 9 лютого

У середу Верховний суд розглядатиме позов Віктора Медведчука на указ президента Володимира Зеленського щодо накладення на нього санкцій.

Як видно із розкладу судового засідання, яке має розпочатися о 15 годині, представлятиме Медведчука у процесі адвокат Валентин Рибін. Він є уродженцем Росії та був кандидатом від «Партії Шарія» на виборах 2021 року в Покровську.

Фото: Лещенко тут Фото: Лещенко тут

Відповідач (боржник) у справі – Володимир Зеленський. Третя «особа» у справі – Рада нацбезпеки та оборони України. Також у справі фігурують адвокат Медведчука Андрій Ріпа та «третя особа» – Служба безпеки України.

Нагадаємо, на початку січня суд продовжив арешт Медведчуку.

Віктору Медведчуку висунуто дві підозри: перша – у державній зраді Україні, пов’язаній із видобутком нафти й газу в Чорному морі у змові з окупаційною владою Криму, друга – у державній зраді, пов’язаній із домовленостями про постачання вугілля з окупованих територій Донбасу.

До слова, нещодавно Медведчук поскаржився, що його доньку не впустили у Швейцарію на навчання. Зазначимо, що похресниця Путіна, Дарина Медведчук рідко з'являється на публіці. Її мати, Оксана Марченко, дуже рідко оприлюднює спільні світлини.

Як відомо, 2 листопада суд обрав Медведчуку новий запобіжний захід. Перед цим йому оголосили про підозру в держзраді та фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу. Згодом Медведчук прокоментував домашній арешт та заявив, що на Донбасі нема війни з Росією.

Раніше журналісти показали палац Медведчука із власною церквою, перукарнею та шубосховищем.

До слова, раніше Медведчук придумав, як не пустити Зеленського на другий термін.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: