Нардеп Мережко розповів, як розрив дипвідносин із Малі позначиться на Україні

Нардеп Мережко розповів, як розрив дипвідносин із Малі позначиться на Україні
Розрив дипломатичних зв'язків із Малі не позначиться на відносинах України з країнами Глобального Півдня
фото з відкритих джерел

Перехідний уряд Малі вирішив розірвати дипломатичні відносини з Україною, звинувативши у підтримці дій повстанців-туарегів

Розрив дипломатичних відносин із Малі не матиме серйозних наслідків для України й не позначиться на її відносинах із країнами Глобального Півдня. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Серйозних наслідків не буде, оскільки якихось усталених відносин між Малі та Україною на сьогодні немає», – сказав Мережко.

За словами нардепа, розрив дипвідносин із Малі не позначиться і на відносинах України з країнами Глобального Півдня.

«Річ у тім, що в Малі стався військовий переворот, який засудило ООН. Наразі у цій країні перебуває військова хунта, яка загалом не користується повагою серед країн Африки та держав Глобального Півдня», – зазначив він.

Нагадаємо, що сьогодні, 5 липня, перехідний уряд Малі вирішив розірвати дипломатичні відносини з Україною, звинувативши у підтримці дій повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили колону малійських військових та російських найманців ПВК «Вагнер».

Натомість Міністерство закордонних справ України назвало рішення Малі недалекоглядним та поспішним.

До слова, у прикордонному місті Тінзауатен, Республіка Малі, повстанський рух туарегів CSP-PSD здійснив успішну атаку на групу російських найманців ПВК«Вагнер» та солдатів малійської хунти. В результаті боїв, які тривали два дні, повстанці захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни. Серед загиблих бойовиків був адміністратор пропагандистського Telegram-каналу «Grey Zone».

У своєму коментарі щодо ліквідації «вагнерівців» у Малі представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов заявив, що повстанці у Малі отримали необхідну інформацію, яка допомогла їм провести операцію проти найманців ПВК «Вагнер».

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: