Орбан їде до Києва з несподіваним візитом – The Guardian

Орбан їде до Києва з несподіваним візитом – The Guardian
Востаннє Віктор Орбан приїздив до України у 2010 році
фото з відкритих джерел

Орбан буде в Україні у вівторок, якщо не буде змін в останню хвилину

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан 2 липня, ймовірно, приїде із візитом до Києва. Це перша поїздка політика до України з початку повномасштабного російського вторгнення. Про це пише The Guardian з посиланням на інформацію від трьох джерел.

«У вівторок Віктор Орбан відвідає Київ. Візит відбудеться в той час, коли Угорщина перебирає на себе головування в ЄС за ротаційним принципом», – пише видання.

Співрозмовники видання з Будапешта кажуть, що Орбан має зустрітися з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

The Guardian пише, що радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк відмовився коментувати можливий візит. Але інше джерело в Києві підтвердило плани, зазначивши, що Орбан буде в Україні у вівторок, якщо не буде змін в останню хвилину.

Одне з джерел у Будапешті повідомило, що плани візиту з'явилися після тривалих переговорів щодо питання прав угорськомовної меншини в Україні, яка проживає в Закарпатті.

«Передумовою зустрічі було вирішення питання прав громадянства. Протягом останніх тижнів домовленість була досягнута. Вони зможуть оголосити про це як про успіх», – повідомило джерело, знайоме з підготовкою до візиту.

Офіційної інформації про візит поки немає від жодної зі сторін. Востаннє Орбан приїздив до України у 2010 році.

Нагадаємо, наприкінці минулого року прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прийняв запрошення президента України Володимира Зеленського щодо двосторонньої зустрічі. Зустріч Орбана та Зеленського буде першою офіційною зустріччю двох лідерів з початку війни.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана і президента України Володимира Зеленського не відбудеться, поки Київ «не поверне права» угорській національній спільноті. 

До слова, Євросоюз має намір не допустити представників Угорщини до високих постів у Єврокомісії, покаравши цим її прем'єр-міністра Віктора Орбана за «теплі відносини» із президентом Росії Володимиром Путіним. 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: