Зеленський оновив склад Ставки

Зеленський оновив склад Ставки
Зеленський вивів зі складу Ставки екскомандувача Десантно-штурмових військ ЗСУ Максима Миргородського
фото з відкритих джерел

Президент увів до складу Ставки начальника Генерального штабу та командувача Сухопутних військ ЗСУ

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 21 лютого, змінив склад Ставки верховного головнокомандувача. Про це йдеться в указі №83/2024.

Згідно з ним у персональному складі Ставки верховного головнокомандувача затверджують таких осіб:

  • Баргилевича Анатолія Владиславовича – начальника Генерального штабу Збройних сил України;
  • Павлюка Олександра Олексійовича – командувача Сухопутних військ Збройних сил України.

Також зі складу Ставки виведено колишнього командувача Десантно-штурмових військ Збройних сил України Максима Миргородського.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача в оновленому складі, де обговорювалися пріоритетні питання, зокрема було ухвалено рішення щодо збільшення кількості та спроможностей мобільних вогневих груп.

Раніше президент Володимир Зеленський призначив генерал-лейтенанта Олександра Павлюка новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ.

Також новий головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський привітав генерал-майора Анатолія Баргилевича з призначенням на посаду начальника Генерального штабу.

Як відомо, у четвер, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський відправив у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Відповідний указ №59/2024 був опублікований на сайті президента України. Натомість Олександр Сирський став новим головнокомандувачем Збройних сил України.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: