«Американський дрон, іді...». Якою могла би бути російська марка (фото)

«Американський дрон, іді...». Якою могла би бути російська марка (фото)
фото з відкритих джерел

Ідея та дизайн повністю повторює українську марку «російський воєнний корабель іди на**й», яку Укрпошта випустила у квітні

У соцмережах з'явився дизайн поштової марки, яку нібито задумали випустити росіяни. На малюнку зображене збиття американського безпілотника MQ-9 Reaper над Чорним морем, а сам дизайн марки повністю вкрадений з української марки «Русскій воєнний корабль, іди…». Обурливі кадри з'явилися у мережі.

Марка «Американський дрон, іди»
Марка «Американський дрон, іди»

Ідея та дизайн повністю повторює українську марку «російський воєнний корабель іди на**й», яку Укрпошта випустила у квітні минулого року безпосередньо перед затоплення крейсера «Москва».

Українська марка «Русский военньій корабль, иди…»
Українська марка «Русский военньій корабль, иди…»

На марці, яку поширили соцмережі, змінено фон: замість синьо-жовтих кольорів триколор. Прикордонника, який 24 лютого 2022 року послав російський крейсер «Москва» у відповідь на вимогу здатися під час штурму Зміїного, перетворено на солдата РФ, проте образ залишився тим самим. 

Варто підкреслити, що офіційних даних про випуск подібної філателії в Росії немає. Цілком можливо, що це – черговий мем часів війни або спроба вкинути фейк в українське суспільство. Проте українці з реготом відреагували на нібито появу такої марки. Користувачі водночас дивуються немічності росіян, нездатних вигадати щось своє, і сміються над цим.

«Американський дрон, іді...». Якою могла би бути російська марка (фото) фото 1

У Росії також відреагували на це «мистецтво».

Нагадаємо, США заявили, що 14 березня російський винищувач зачепив гвинт американського безпілотника MQ-9 Reaper, який діяв у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Зрештою дрон упав у міжнародні води.

Американське командування стверджує, що цей інцидент «не лише є небезпечним і непрофесійним, а й свідчить про відсутність компетентності».

У США пояснили, що їхні повітряні сили здійснюють польоти по всій Європі відповідно до чинного законодавства країни, яка приймає, та міжнародного права. Агресивні дії російського авіаційного екіпажу «небезпечні та можуть призвести до похибок і ненавмисної ескалації», каже командування. 

Зауважимо, США показали відео атаки по дрону MQ-9 Reaper російськими Су-27.

Через інцидент Держдепартамент викликав посла Росії. Водночас у російському міноборони заперечують причетність до інциденту. Мовляв, апарат сам утратив керування та впав у воду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: