Герой України розповів, із ким ЗСУ готувалися воювати до 2014 року

Герой України розповів, із ким ЗСУ готувалися воювати до 2014 року
Вірогідним супротивником ЗСУ, згідно доктрини, була зовсім не Росія
фото з відкритих джерел

За словами Олега Груздевича, 2011-го року, коли він розпочав службу, занепад у війську був дуже відчутним

До війни з Росією, тобто до 2014 року, українська армія під впливом тогочасного політичного керівництва свідомо руйнувалися. Про це у інтерв’ю «Армія TV» розповів Герой України, заступник командира 43-ї окремої механізованої бригади полковник Олег Грудзевич.

За словами військового, 2011-го року, коли він розпочав службу, занепад у ЗСУ був дуже відчутним. Усе трималося на патріотизмі та ентузіазмі окремих командирів. А вірогідним супротивником війська, згідно доктрини, була зовсім не Росія.

«Починаючи з 2007-го року ми вірогідним противником завжди вважали НАТО, Захід. А союзником був нинішній противник», – пригадує Олег Грудзевич.

За словами підполковника, під час навчання майбутні військові ретельно вчать історію. І протягом століть Україна завжди воювала з Росією. Тож Олег Груздевич зізнається, розумів, що якщо й буде війна, то саме з росіянами.

Раніше військові РФ повідомили, як допомагають ЗСУ. Сотні, а можливо й тисячі російських солдатів з лав окупаційної армії співпрацюють з українськими спецслужбами та партизанськими групами. Вони займаються диверсійною діяльністю, виводять з ладу техніку ворога і передають важливі розвідувальні дані для Збройних Сил України.

Також Герой України, який воює з часів АТО, зізнався, про що шкодує.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: