Третя штурмова назвала винних у масових рейдах ТЦК

Третя штурмова назвала винних у масових рейдах ТЦК
Заступник командира Третьої штурмової Максим Жорін вважає, що необхідно прийняти низку змін, які вплинуть на те, що українське суспільство буде інакше ставитися до питання мобілізації
фото з відкритих джерел

Максим Жорін: «Жодна масштабна війна ніколи не трималася виключно на добровольцях»

У тому, що відбуваються масові рейди ТЦК зі скандальними інцидентами, винне суспільство. Про це заявив заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін в інтерв'ю «Фокусу».

«Є інший варіант? Наразі, гадаю, такого немає взагалі. Проте у перспективі є – це зміна роботи з населенням, інакші підходи до підготовки людей. Це робота з репутацією військових, армій тощо, інформаційно-агітаційна робота й адекватний державний рекрутинг. Все це могло б змінити цю ситуацію. Але ми всього цього не зробили раніше, тож тепер пожинаємо плоди, коли спостерігаємо такі явища, як рейди ТЦК», – зазначив Жорін.

Він зауважив, що мобілізація не може бути повністю мотивувальною, адже жодна масштабна війна ніколи не трималася виключно на добровольцях. Так чи інакше Україні все одно доведеться вдаватися до мобілізації. Питання в тому, як до цієї мобілізації ставляться, як з мобілізованими себе поводять. Змінити це можна, впевнений Жорін.

«Всі українці мають бути готовими до тих реалій, які сьогодні відбуваються. На сьогодні в країні діють навчальні центри, які готують цивільне населення. Я особисто до початку повномасштабного вторгнення теж організовував курси з підготовки цивільного населення. Ті курси, які ми проводили до початку повномасштабної війни, по великому рахунку й дали нам майже весь той особовий склад в перші ж дні повномасштабної війни, який до нас прийшов... Майже з кожного цього випуску завжди є декілька людей, які потім йдуть в армію. Вони приходять, здобувають знання, втрачають страхи, знаходять відповіді, змінюється їхня мотивація, ставлення до того, що відбувається. В них з'являється розуміння, чому, як і навіщо це робити», – зазначив офіцер.

Жорін наголосив, що робота з цивільним населенням є надзвичайно важливою, але це ігнорують. Крім того, необхідна правильна інформаційна робота з людьми, зокрема в навчальних центрах. На думку військового, необхідно прийняти низку змін, які вплинуть на те, що українське суспільство буде інакше ставитися до питання мобілізації.

Нагадаємо, ввечері 11 жовтня в Палаці спорту у Києві відбувся концерт гурту «Океан Ельзи». Після завершення виступу на відвідувачів чекали кілька десятків співробітників ТЦК та СП разом із патрульною поліцією. Вони перевіряли військово-облікові документи у військовозобов’язаних. Кількох чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, силою затримали й відвезли у ТЦК. Ще кільком виписали повістки та відпустили.

Згодом народний депутат Микита Потураєв заявив, що не вважає перевірку документів після концерту «Океану Ельзи» загрозою для української культури.

Також керівниця медичної служби «Ульф» окремого батальйону «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайла, кохана загиблого героя України Да Вінчі Аліна Михайлова доволі жорстко висловилася про облаву ТЦК на відвідувачів концерту «Океану Ельзи». І розкритикувала вона саме чоловіків, які прийшли на концерт.

До слова, 16 жовтня у Київському міському ТЦК та СП поділились статистикою, що рейди в публічних місцях нібито збільшили кількість добровільних появ людей. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Триває взаємодія з правоохоронними органами в рамках розслідувань за кримінальними провадженнями щодо  обґрунтованості рішень про встановлення інвалідності
МОЗ скасував інвалідність 74 осіб, встановлену Хмельницьким МСЕК
Службове розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури триває
Скандал із оформленням інвалідності: Олійника звільнено з посади керівника прокуратури Хмельниччини
«Або ми логічно прийдемо до рішень які нам дозволять поповнити Сили Оборони, або програємо»
Питання рекрутингу та мобілізації. Як створити умови, аби люди йшли в ЗСУ?
У застосунку «Резерв» буде більше функцій
У застосунку «Резерв+» з'являться нові корисні функції
У навчальних центрах є бригади, які у пріоритеті, вони поповнюються найпершими
Розвідник розповів, яка ситуація на фронті після посилення мобілізації в Україні
Представник ТЦК на Одещині розповів, що не вдається мобілізувати 20% від того, скільки потрібно
The Times повідомила, скільки новобранців Україна планує мобілізувати до кінця 2024 року
Міноборони пропонує змінити порядок постановки на військовий облік призовників
Призовники мають стати на облік у 17 років, інакше буде штраф: зареєстровано законопроєкт
Урядова постанова дасть змогу проводити якісний рекрутинг
Уряд дозволив військовим частинам мобілізувати добровольців: роз’яснення Міноборони
Мобілізацію чоловіків віком 18-25 років зупинено, Ізраїль посилює удари по «Хезболлі». Головне за 23 вересня
Мобілізацію чоловіків віком 18-25 років зупинено, Ізраїль посилює удари по «Хезболлі». Головне за 23 вересня
Дата публікації новини: