Рашисти атакували Київ дронами. Є загиблі (фото, відео)

Рашисти атакували Київ дронами. Є загиблі (фото, відео)
Дрони-камікадзе атакували Київ вранці 17 жовтня
фото ілюстраційне

Росіяни влучили по житловому будинку в Шевченківському району Києва. Врятовано 19 осіб, три особи загинуло

Сьогодні, 17 жовтня, вранці Росія атакувала Київ. Перші вибухи у Києві прогриміли на світанку, невдовзі після оголошення повітряної тривоги. 

Згодом мер Києва Віталій Кличко повідомив, що російські окупанти атакували Київ дронами-камікадзе. У результаті атаки у Шевченківському районі Києва виникла пожежа в нежитловій будівлі. Ушкоджені кілька житлових будинків. 

10.00 – стало відомо, що в результаті атаки дронами-камікадзе в Шевченківському районі столиці стався вибух в житловому будинку. На даний час із нього врятовані 18 людей. 

10. 30 – президент України Володимир Зеленський опублікував відео наслідків влучання ворожого дрона-камікадзе в житловий будинок Києва. Відео глава держави опублікував у соцмережах.

11.20 – З-під завалів будинку в Шевченківському районі дістали тіло загиблої жінки. Ще одна людина досі під завалами. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Троє постраждалих госпіталізовані, повідомили в КМДА. 

12.30 – Врятовано 19 осіб, четверо постраждали, три особи загинуло. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

13.30 – Стали відомі подробиці про загиблих. Серед загиблих внаслідок сьогоднішньої атаки дронів у Києві – молода пара, яка чекала на дитину. Жінка була на шостому місяці вагітності. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що дії російських окупантів схожі на агонію. «Нам потрібно більше систем ППО і якомога швидше. В нас немає часу на повільні дії. Більше зброї для захисту неба і знищення ворога. Так і буде», – заявив він. 

Міський голова Віталій Кличко показав уламок одного з дронів-камікадзе, які сьогодні зранку атакували Київ.

Кадри вибухів, які пролунали в Києві після восьмої години.

Навчальні заклади Києві на тлі російської атаки перейшли на дистанційне навчання

Попри ранкову атаку рашистів на Київ, усі поїзди вирушають з Києва та прибувають до столиці за графіком. В «Укрзалізниці» повідомили, що головний вокзал міста відчинено для пасажирів із квитками, підземні укриття працюють, очікування на рейс можливе в укриттях.

Також, як зазначається у повідомленні, посадка та висадка пасажирів на станціях Київ-Пасажирський та Дарниця здійснюється через підземні переходи.

«Кільцева електричка продовжує рух столицею чітко за розкладом», – додали в «Укрзалізниці».

Внаслідок рашистської атаки дронами-камікадзе на столицю у центрі перекрито рух на кількох вулицях (між Хрещатиком та Цирком). 

Станом на 9:00 по Києву зафіксовано чотири прильоти

Українці у соцмережах висловили своє обурення через сьогоднішню атаку Росії по Києву іранськими дронами-камікадзе. Люди закликали розірвати дипломатичні відносини з Іраном, який надає зброї державі-аресорці. 

Згодом Україна позбавила акредитації посла Ірану. Міністерство закордонних справ України заявило, що постачання Іраном зброї Росії для ведення війни проти України є недружнім актом, який завдає серйозного удару відносинам між країнами. «На виконання доручення президента України вжити невідкладних заходів реагування на факти використання військами РФ зброї іранського виробництва на території України», – йдеться в повідомленні.

Іран зробив заяву стосовно співпраці з Росією. 

Нагадаємо, триває 236 доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах стримування дій Сил оборони на окремих напрямках, разом з тим намагається вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: