Австрія на жовтень готує суттєві зміни для українських біженців

Австрія на жовтень готує суттєві зміни для українських біженців
Австрія змінює правила працевлашутвання для українців
фото із відкритих джерел

Громадяни України зможуть претендувати на отримання спеціальної карти RWR+ (Rot-Weiß-Rot Karte Plus), яка дає необмежений доступ до ринку праці Австрії

1 жовтня стане важливою датою для українців, які вимушено виїхали до Австрії через війну. Відтепер громадяни України, які перебувають під тимчасовим захистом, зможуть претендувати на отримання спеціальної карти RWR+ (Rot-Weiß-Rot Karte Plus). Про це пише Еnovosty.

Ця карта відкриває нові горизонти для працевлаштування і дає можливість залишатися в країні довше, ніж раніше передбачалося.

Хто може отримати карту RWR+?

Для того, щоб претендувати на цей документ, необхідно відповідати певним критеріям. Однією з основних умов є наявність роботи протягом останніх двох років мінімум на 12 місяців. Це мають бути українці, які працюють на повну ставку, здатні забезпечити себе фінансово та повністю застраховані.

Також є низка інших вимог, серед яких: наявність договору оренди житла, дійсний закордонний паспорт, а також знання німецької мови на рівні A1 або диплом про вищу освіту.

Що дає RWR+ карта?

Цей документ надасть українцям доступ до повного ринку праці в Австрії, а також забезпечить право на проживання на довший термін. Крім того, через 5 років можна буде подати на постійну посвідку на проживання в Європейському Союзі.

Проте слід враховувати, що з отриманням RWR+ всі соціальні виплати, які пропонувала Австрія, будуть скасовані. Однак статус біженця та можливість використання «синьої карти», яка також надається переміщеним особам, залишаються чинними.

Для багатьох українців, які знайшли притулок в Австрії, це шанс легально працювати і планувати своє майбутнє в європейській країні. З одного боку, це більше свободи та можливостей, а з іншого – певні виклики, адже з припиненням соціальних виплат постає необхідність забезпечити себе самостійно.

Нагадаємо, парламент Австрії ухвалив закон, який передбачає надання вимушеним переселенцям з України необмеженого доступу до ринку праці. Схвалений Федеральною радою законопроєкт вносить поправки до закону про працевлаштування іноземців та ще три інші законодавчі акти.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: