Бойові дії охоплюють близько 350 кв. км: що відбувається на Курщині (оновлено)

Бойові дії охоплюють близько 350 кв. км: що відбувається на Курщині (оновлено)
У мережі почали з'являтися повідомлення про те, що нібито бої дійшли до селища Коренево Курської області
фото: з відкритих джерел

Коренево стало іншим напрямком «прориву»

У Курській області третій день тривають бої після «прориву» кордону. Як раніше повідомляв «Главком», українські війська 6 серпня увійшли до Курської області та закріпилися у прикордонній зоні. Наразі у мережі повідомляють, що бої дійшли до селища Коренево Курської області. Також російські пабліки пишуть, що бої ведуться в Анастасіївці. Метою Збройних сил України нібито є вихід на Курчатов, де розташована Курська атомна електростанція. «Главком» зібрав, що наразі відомо. 

Вночі над областю збивали безпілотники та ракети. ЗСУ частково окупували Суджу та наближаються до Коренево. Карта бойових дій охоплює близько 350 кв. км.

Канали, пов'язані з найманцями «Вагнера», стверджують, що загони найманців повертаються «з далеких напрямків» до Росії для захисту Курської області. Z-блогер Юрій Подоляка повідомляє, що Суджа втрачена для Росії – там «повно солдатів ЗСУ».

Згідно з новим зведенням американського Інституту вивчення війни (ISW), українські війська могли просунутися на десять кілометрів у Курській області. У мережі заявляли, що Суджа нібито під контролем українських сил, інші пабліки пишуть, що бої там тривають.

Бойові дії охоплюють близько 350 кв. км: що відбувається на Курщині (оновлено) фото 1

Спираючись на геолоковані кадри та повідомлення інсайдерських джерел, аналітики ISW допускають, що нібито українські військові зайняли 11 населених пунктів, серед яких:

  • Ніколаєво-Дар'їно (1,5 кілометра на північ від кордону з Сумською областю);
  • Дар'їно (3 кілометри на північ від кордону з Сумською областю);
  • Свердликово (на схід від району Ніколаєво-Дар'їно-Дар'їно)
  • Крім того, ВСУ нібито діють у межах Любимівки (8 кілометрів на північ від кордону з Сумською областю) і намагаються просунутися вздовж траси 38К-030 Суджа-Кореново, вже перебуваючи за 10 км від державного кордону.

Коренево стало іншим напрямком «прориву», що значно розширює так звану «сіру зону», де потенційно можуть тривати бої.

Бойові дії охоплюють близько 350 кв. км: що відбувається на Курщині (оновлено) фото 2
Коренево – це невелике робітниче селище і районний центр у західній частині Курської області. Воно розташоване приблизно за 25 кілометрів від Сумської області і майже за 130 км від Курська.

Офіційні пропагандистські ЗМІ нарешті визначились, як висвітлювати те, що відбувається в Курській області – у своїх дописах  і сюжетах вони називають наступ ЗСУ – «ситуація в Курській області».

Так, кремлівський пропагандист Соловйов стверджує, що російські загарбники намагаються  протистояти прориву окремих підрозділів ЗСУ вглиб території на Курському напрямку. «Завдають авіаційних ударів по наступаючим резервам Збройних Сил України на території Сумської області», – переконує пропагандист.

Міноборони РФ запевняє росіян, що «просування противника не допущено». Але визнають, що бої продовжують тривати у Суджанському та Коренівському районах. Мовляв, війська РФ припиняють так звані «спроби ЗСУ прорватися углиб на Курському напрямку». Там також визнають, що завдають авіаударів по Сумській області.

Бойові дії охоплюють близько 350 кв. км: що відбувається на Курщині (оновлено) фото 3

На 25 км вглиб Курщини вже пройшли наші воїни. Бої точаться в Анастас'ївці. Про це в своїх пабліках пишуть просійські военкори. Нібито завдання вийти на Льгов. Близький до міноборони РФ Telegram-канали «Рибар» стверджує, що «українські формування зайняли західну половину Суджі», взяли під свій контроль дороги навколо міста, а у самому місті йдуть стрілецькі бої, у тому числі на східних околицях. Паралельно пропагандистське видання Readovka пише й про бої в Козачій Локні – на північ від Суджі. Як йдеться у повідомленнях російськихЗМІ, ЗСУ можуть спробувати вийти на Курську атомну електростанцію (у місті Курчатів, до кордону – 60 км по прямій). У такому разі Україна змогла б «обміняти» російську атомну електростанцію на Запорізьку.

Бойові дії охоплюють близько 350 кв. км: що відбувається на Курщині (оновлено) фото 4

Також російські пабліки повідомляють, що  вже йдуть бої в Івниці на північ від Суджі, а також в самому місті.

Нагадаємо, українська армія зайшла на територію Курської області приблизно о 8 ранку 6 серпня. Саме так повідомили в Міноборони РФ. До вечора 7 серпня Збройні сили України взяли під свій контроль щонайменше 11 населених пунктів під Курськом, а також газовимірювальну станцію «Суджа», яка забезпечує приблизно половину поставок «Газпрому» в Європу. Після чого підскочили ціни на газ на світовому ринку.

Відучора російські пабліки повідомляють про досить стрімке просування ЗСУ в Курській області. Українська сторона зберігає мовчання. Тим часом російські ЗМІ повідомляють про те, що ЗСУ зайняли низку населених пунктів у Суджанському районі Курської області.

Нагадаємо, російські ЗМІ та влада країни агресорки не можуть дійти згоди у тому, що насправді відбувається у Курській області. Місцеві пабліки пишуть, що в населених пунктах Курської області зник зв'язок, губернатор закликає зберігати спокій, а місцеві жителі благають про евакуацію.

До відома, російські пропагандисти визнають, що ситуація в Курській області доволі напружена, українські сили дійсно активно наступають і проводять військову операцію на території РФ. Також міноборони країни-агресорки визнає, що в Курській області тривають бої з підрозділами Збройних сил України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: