Як карати тих, хто перешкоджає роботі військкоматів? Росія показала страшний «приклад»

Як карати тих, хто перешкоджає роботі військкоматів? Росія показала страшний «приклад»
31 липня 2023 року Перов спробував протаранити машиною ворота військкомату в центрі міста, після чого кинув у двері дві пляшки із запалювальною сумішшю
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Перова заарештували у серпні 2023 року за статтею про навмисний підпал, пізніше її перекваліфікували на «теракт»

У Маріїнській лікарні РФ помер обвинувачений у підпалі петербурзького військкомату 54-річний Олександр Перов. Його госпіталізували зі слідчого ізолятора у стані клінічної смерті. Про це повідомляють російські медіа.

За даними журналістів, Олександра Перова була зафіксована вже за годину після госпіталізації. Її причина невідома.

Відомо, що Перова заарештували у серпні 2023 року за статтею про навмисний підпал, пізніше її перекваліфікували на «теракт». За версією слідства, чоловік намагався протаранити автомобілем ворота військкомату в центрі міста, після чого кинув у двері дві пляшки із запалювальною сумішшю. Сам Перов розповів під час допиту, що підпалити військкомат його попросив співрозмовник у месенджері, який представився співробітником ФСБ.

Нагадаємо, що Центральний окружний військовий суд засудив 17-річного жителя Челябінської області до п’яти років колонії загального режиму у справі про «замах на теракт» (частина 1 статті 30, частина 1 статті 205 КК) за спробу підпалу військкомату. За версією слідства, він нібито був «прихильником ідеології української націоналістичної організації».

До слова, у Росії Хабаровський гарнізонний військовий суд покарав військовослужбовця Данила Фролкіна, який зізнався у вбивстві мирного українця, до 5,5 років умовно за звинуваченням у «фейках» про російську армію. 

Також у Білорусі чоловіка засудили до п’яти років за донат полку Кастуся Калиновського. Чоловіка засудили до 5 років колонії суворого режиму. такий вирок винесла суддя Мінського райсуду Олена Місник Олександру Гончарову, якого звинувачували за ч. 2 ст. 361-3 Кримінального кодексу Республіки Білорусь (участь на території іноземної держави у збройному формуванні чи збройному конфлікті, військових діях, вербування або підготовка осіб для такої участі).

Суд у РФ засудив українського військового до 12 років колонії. Слідство у РФ звинуватило чоловіка у нібито замаху на вчинення теракту в Херсоні 9 травня 2022 року, коли місто було в окупації. Прокурор вимагав призначити йому 13 років колонії. 

Читайте також: Апеляція не допомогла: у Празі засудили чеха, який воював проти України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: