Словацька міністерка назвала винних у низькій народжуваності в Європі

Словацька міністерка назвала винних у низькій народжуваності в Європі
На думку міністерки культури, у всьому нібито винна ЛГБТ+ меншість
фото з відкритих джерел

Після неоднозначних заяв політикині проти неї подали позов, підозрюючи в расизмі та антисемітизмі

Міністерка культури Словаччини Мартіна Шимковічова в інтерв’ю словацькому виданню Topky.sk звинуватила ЛГБТК+ меншість у зниженні рівня народжуваності в Європі. Про це повідомляє Politico.

«Ми, гетеросексуали, створюємо майбутнє, тому що ми народжуємо дітей. Європа вимирає, діти не народжуються через надмірну кількість ЛГБТК+ (людей - ред.). І дивна річ – те, що це відбувається з білою расою», – сказала міністерка.

Інститут прав людини у Братиславі відразу у відповідь подав до генеральної прокуратури заяву проти Шимковичової за підозрою в расизмі та антисемітизмі, повідомив директор інституту Петер Вайзенбахер: «Підтримці расизму та антисемітизму не буде місця в Європі в 2024 році. Ми знаємо, до чого такі тенденції призвели в минулому. Ми закликаємо міністра Шимковічову негайно піти у відставку».

Шимковичова не вперше висловлює такі тези. У січні вона оголосила, що міністерство культури припинить фінансування ЛГБТК+ проектів, щоб «повернутися до нормального життя».

Гомофобні висловлювання, на відміну від расистських і антисемітських коментарів, не заборонені у Словаччині. У жовтні 2022 року Словаччину сколихнуло вбивство двох чоловіків-геїв біля гей-бару в Братиславі, але після того, як до влади минулого року прийшов лівий популістський уряд прем’єр-міністра Роберта Фіцо, права сексуальних меншин зазнали додаткового тиску. 

Тим часом віце-спікер парламенту Андрей Данко, який представляє ультраправого молодшого коаліційного партнера Словацької національної партії, заявив у неділю, що міністерство культури більше не фінансуватиме фільми, «теми яких переходять моральні та етичні межі, включно з ЛГБТК+».

Нагадаємо, Іракські законодавці хочуть ухвалити законопроєкт, який передбачає смертну кару або довічне ув'язнення за одностатеві стосунки. Також 27 червня, парламент Грузії затвердив у першому читанні законопроєкт «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх» і поправки до 18 законів, що обмежують права ЛГБТ. 

До слова, Верховний суд Росії визнав екстремістською та заборонив організацію «Міжнародного громадського руху ЛГБТ». Хоча правозахисники стверджують, такого руху не існує. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: