Ізраїльська авіація вдарила по штаб-квартирі розвідки «Хезболли» у Бейруті

Ізраїльська авіація вдарила по штаб-квартирі розвідки «Хезболли» у Бейруті
ЦАХАЛ вдарив авіацією по Бейруту
фото з відкритих джерел

ЦАХАЛ своєю авіацією вдарив по позиціях бойовиків у Бейруті

Винищувачі військово-повітряних сил Ізраїлю завдали розвідувальних ударів по об'єктах терористів, що належать до штаб-квартири розвідки «Хезболли» у Бейруті. Про це повідомляє Telegram-канал Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Ізраїльські винищувачі здійснили авіаудари по позиціях терористичної організації «Хезболла» на півдні Лівану та в районі Бекаа. У ході атак були уражені склади зброї, об'єкти терористичної інфраструктури та пускові установки.

Крім того, у ЦАХАЛ повідомили, що за останні 24 години ізраїльські війська завдали ударів по більш ніж 70 об'єктах «Хезболли» на півдні Лівану. Серед цілей були об'єкти терористичної інфраструктури, пускові установки, а також командні центри і місця зберігання зброї​.

У жовтні 2024 року конфлікт між Ізраїлем та «Хезболлою» різко загострився на тлі ескалації насильства в регіоні. Напруженість між сторонами зросла після того, як Хезболла почала активно обстрілювати ізраїльські позиції на півночі, що стало відповіддю на збройні дії Ізраїлю проти ХАМАС у Газі. Ці дії призвели до чергового витка насильства, де обидві сторони зазнали значних втрат.

З початку жовтня ЦАХАЛ (Ізраїльські збройні сили) розпочали масштабні авіаційні удари по позиціях «Хезболли» в Лівані. Ізраїльські військові вказали, що за короткий час було завдано ударів по сотнях цілей, включаючи склади зброї, командні пункти та пускові установки терористичної організації. У відповідь «Хезболла» активізувала свої обстріли, внаслідок яких постраждали не лише військові, а й цивільні особи з обох сторін​.

Ці події супроводжуються численними людськими жертвами та гуманітарною кризою, оскільки тисячі людей були змушені покинути свої домівки внаслідок інтенсивних бойових дій. Крім того, Ізраїль вживав заходів для евакуації цивільних осіб з прикордонних районів, оскільки ситуація ставала дедалі небезпечнішою​.

На фоні військових дій розгортаються і політичні обговорення, адже у США та Європі спостерігається занепокоєння щодо можливого розширення конфлікту. Західні країни намагаються знайти шляхи для деескалації напруженості, але поки що ситуація залишається критичною​.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що під час наземної операції на півдні Лівану ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію більш як 400 бойовиків організації «Хезболла».

До слова, ізраїльська авіація в ніч проти 5 жовтня завдала серії ударів по центральній частині Сирії, зокрема по об'єктах у провінції Хомс. У результаті атаки в аеропорту Пальміри були знищені склади озброєння, що належали бойовикам ліванського терористичного угруповання «Хезболла».

Раніше стало відомо, що ліванська організація «Хезболла» використала кадри з війни в Україні, щоб продемонструвати свої «перемоги» над ізраїльською армією. Зокрема, йдеться про відео, яке показує «знищення ізраїльського танка». 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дрон знищив дорогий російський ЗРК
Бійці ГУР знищили дорогий російський ЗРК «Оса» дроном за кілька сотень доларів
ЦАХАЛ веде наземну операцію на півдні Лівану
ЦАХАЛ заявив про ліквідацію більше 400 бойовиків «Хезболли», багато з них командири
Лавров в ООН говорив про ядерний статус РФ
Росія погрожує ядерною зброєю вже навіть з трибуни Генасамблеї ООН
ЗСУ зуміли відбити атаку російської колони
На Куп’янському напрямку ЗСУ атакувала колона з 50 одиниць техніки: як завершився бій
Бізнес в умовах війни знаходить можливості, попри всі перешкоди
Керівник секретаріату Ради підприємців при уряді пояснив, як Україні вдалося відновити оборонний комплекс
Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну
Очільника МЗС Польщі обурює, що у Варшаві його стриже український перукар
Під час восьмимісячної паузи, що передувала позитивному рішенню Конгресу США щодо допомоги Україні, були використані всі резерви
Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад – Зеленський
На Покровському напрямку ЗСУ протидіють ворогу, створюючи укріплені позиції для завдання контрударів та «пастки»
Наступ на Покровськ: ексрозвідник спрогнозував, чи зможе РФ найближчим часом захопити місто
За кілька годин бою українські військові відбили штурм, знищивши техніку та особовий склад ворога
Українські десантники розбили у Курській області підрозділ ВДВ
Дата публікації новини: