Не прийшов у військкомат, бо пас корів: на Волині суд помʼякшив покарання ухилянту

Не прийшов у військкомат, бо пас корів: на Волині суд помʼякшив покарання ухилянту
Чоловік без поважних причин не з’явився в пункт збору призовників, натомість займався худобою
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

За щире каяття замість трьох років за ґратами чоловіку дали іспитовий строк

Ратнівський районний суд Волинської області розглянув справу, у якій чоловіка обвинувачували в ухиленні від мобілізації. Сам волинянин вину визнав та пояснив, що не прибув за викликом до військкомату, бо в той день пас худобу. Про це йдеться у вироку від 31 серпня.

Обвинувачений є військовозобовʼязаним, безробітним та з неповною середньою освітою. Повістку він отримав в руки 15 червня, але ухилився від мобілізації. Так, 19 червня без поважних причин волинянин не з’явився в пункт збору призовників, йдеться в матеріалах справи.

У суді чоловік свою вину визнав повністю. У показаннях він підтвердив обставини умисного ухилення, пояснивши, що не прийшов до пункту збору, адже в цей день пас корів.  

Тож суд врахував, зокрема, щире каяття обвинуваченого. Чоловіка визнали винним та призначили три роки позбавлення волі. Але звільнили від відбування покарання, давши рік умовно. 

Раніше суд на Полтавщині назвав мобілізацію рабством, а указ президента – авторським твором. Зіньківський районний суд виправдав і визнав невинуватим безробітного військовозобов’язаного, який обвинувачувався в ухиленні від призову під час мобілізації

До слова, працівника Хотинської міської ради Чернівецької області визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Чоловік отримав три роки позбавлення волі. У суді обвинувачений вини не визнав, сказав, що не має за кого йти воювати.

Суд призначив позбавлення волі за ухилення від мобілізації, щоб усунути хибне сприйняття в інших чоловіків про уникнення кримінальної відповідальності – без 10 зубів, але придатний до служби: працівник міськради, який «косив» від фронту, сідає в тюрму.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: