Офіс генпрокурора назвав дві області, де мешкає найбільше прокурорів-інвалідів

Офіс генпрокурора назвав дві області, де мешкає найбільше прокурорів-інвалідів
В Офісі Генерального прокурора 22 прокурори мають статус людини з інвалідністю
фото з відкритих джерел

Офісі генерального прокурора проводить службове розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності

За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у Черкаській та Хмельницькій областях. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Перевірка охоплює всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Досліджуються як питання, пов’язані з набуттям прокурорами статусу людини з інвалідністю, так і отримання пенсійних виплат за рішенням суду», – йдеться в повідомленні.

Так, на Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус людини з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали його до повномасштабного вторгнення.

Натомість у Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення. 

Як зазначали пресслужба органу, у решті прокуратур та в Офісі генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. Зокрема, у 18 прокуратурах частка людей, які мають групи інвалідності менша за 5% від загальної чисельності, ще у 11 прокуратурах – від 5 до 10%. 

В Офісі Генерального прокурора 22 прокурори мають статус людини з інвалідністю. Це 2,5% від загальної чисельності прокурорів, які працюють у центральному апараті. 

«По кожному з цих фактів буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як в межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження», – додала пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначимо, Рада національної безпеки і оборони визначила перелік рішень, які повернуть справедливість у роботу медично-соціальних експертних комісій. Зокрема, президент України вів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони. Зокрема, воно передбачає ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, за матеріалами Служби безпеки підозри у вчиненні злочинів отримали 64 посадовців медично-соціальних експертних комісій (МСЕК), а також скасовано понад 4 тис. висновків про інвалідність.

Як відомо, приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Про це повідомляв журналіст Юрій Бутусов після проведення розслідування.

Згодом генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування у зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Як повідомляв «Главком», керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу та її сина, начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу викрито на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Її відправили під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром в понад 500 млн грн.

До слова, Міністерство охорони здоровʼя провело перевірки та скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним Хмельницьким МСЕК.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Раніше Зеленський скликав РНБО через скандал з інвалідністю прокурорів
Зеленський пообіцяв системне та кадрове реагування після скандалів з МСЕК
«Моральне уродство і нечувана деградація теперішньої прокуратури», – так Рябошапка прокоментував скандал із правоохоронцями Хмельниччини
Ексгенпрокурор пояснив, як інваліди захопили прокуратуру Хмельниччини
Як відомо, 20 жовтня у Молдові відбудуться президентські вибори та референдум щодо вступу країни до ЄС
Росія провела підготовку декількох сотень людей, аби вони почали заворушення у Молдові
За словами журналіста, прокурор області не прокоментував, яка травма «спіткала на службі його дружину прокурора, яка теж має інвалідність»
Інвалідність прокурора Хмельниччини. Стали відомі нові деталі резонансної справи
Юрій Луценко прокоментував інформацію про те, що понад 50 прокурорів Хмельниччини оформили інвалідність
Ексгенпрокурор звернувся до своїх колег прокурорів-інвалідів
Медики розробили незаконну схему заробітку через допомогу в отриманні інвалідності
Килим із доларів: на Хмельниччині викрито двох медиків, які допомагали отримати інвалідність
А сам Трамп у своєму дописі на Truth Social незабаром після того, як було подано заяву, написав: «Втручання у вибори!».
Спецпрокурор представив нові докази проти Трампа про зрив виборів у 2020 році
Такі дії є цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин
Окупанти розстріляли 16 українських військовополонених біля Покровська, розпочато розслідування
Кучеренко заявив про тиск з боку директора «Укрнафти»
Нардеп Кучеренко заявляє про тиск глави «Укрнафти» Корецького і вимагає публічних відповідей
Дата публікації новини: