Обстріл Харкова та Києва. Таємний дозвіл Байдена бити по РФ. Головне за ніч

Обстріл Харкова та Києва. Таємний дозвіл Байдена бити по РФ. Головне за ніч
Росія опівночі, 31 травня, обстріляла Харків ракетами С-300
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Головні новини ночі проти 31 травня

Безпілотник атакував Краснодарський край РФ. Удар по Харкову: влада повідомила кількість поранених та загиблих. Суд у Нью-Йорку призначив дату засідання для оголошення вироку Трампові. Байден дозволив бити американською зброєю по РФ, але за однієї умови. «Це заклик до миру»: Ще одна європейська країна схвалила визнання Палестини. Ракетна атака на столицю: стали відомі наслідки обстрілу.

«Главком» зібрав головні новини ночі проти 31 травня, щоб ви були в курсі подій.

Безпілотник атакував Краснодарський край РФ: горить нафтобаза, є постраждалі

У Краснодарському краї РФ після атаки БпЛА горить нафтобаза, яка максимально наближена до тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ. У результаті чого було пошкоджено та горять три цистерни з нафтопродуктами, є постраждалі серед співробітників.

«Серйозніша ситуація в Темрюкському районі – там від повітряного удару постраждала інфраструктура нафтобази. Пошкоджено і горять три цистерни з нафтопродуктами. Наразі йде ліквідація загоряння. За моїм дорученням на місце події виїхав голова району Федір Бабенков. Пожежі присвоєна висока категорія складності», – повідомив у телеграм-каналі глава регіону Веніамін Кондратьєв.

Удар по Харкову: влада повідомила кількість поранених та загиблих

Росія опівночі, 31 травня, обстріляла Харків ракетами С-300. Станом на 05:00 відомо про трьох загиблих та 23 постраждалих. Серед поранених – медик екстреної медичної допомоги, пошкоджене авто «швидкої».

«Ворог знову застосував тактику подвійного удару, в той час, як на місці вже працювали медики, рятувальники та правоохоронці», – написав голова ОВА. Усі влучання – виключно цивільна інфраструктура.

Байден дозволив бити американською зброєю по РФ, але за однієї умови – Politico

Адміністрація американського президента Джо Байдена таємно дозволила Україні бити по території Росії зброєю, яку надали США, проте є обмеження. ЗСУ можуть завдавати ударів виключно по районах, що межують з Харківською областю. Про це повідомляє Politico.

Із посиланням на слова двох американських посадовців, а також «інших людей, які ознайомлені із цим кроком» лідера США, у публікації йдеться про удари по цілях, які обстрілюють Харківщину.

Ракетна атака на столицю: стали відомі наслідки обстрілу

Під час останньої повітряної тривоги ворог завдав по Києву ракетного удару. За попередніми даними, противник застосував крилаті ракети, повідомляють в КМВА.Попередньо, за наявною оперативною інформацією, внаслідок падіння уламків в Голосіївському районі виникла пожежа в нежитловому приміщенні. На місці працюють оперативні служби.

Суд у Нью-Йорку призначив дату засідання для оголошення вироку Трампові

Суддя Хуан Мерчан, який вів засідання суду присяжних у Нью-Йорку у справі експрезидента Дональда Трампа про підкуп порнозірки за мовчання, визначив дату оголошення засудженому міри покарання.

Судове засідання з цього питання відбудеться 11 липня – за чотири дні до Національного з'їзду Республіканської партії, який має висунути Трампа кандидатом у президенти. За фальсифікацію ділової документації передбачено максимальне покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

«Це заклик до миру»: Ще одна європейська країна схвалила визнання Палестини

Уряд Словенії офіційно підтримав визнання Палестинської держави. Рішення набуде чинності після схвалення парламентом, повідомляє інформагентство STA.

Про це оголосив премʼєр-міністр Словенії Роберт Голоб. За його словами, визнання Палестинської держави ґрунтуватиметься на кордонах 1967 року або на кордонах, які будуть узгоджені між сторонами в майбутній мирній угоді. Голоб також запевнив, що рішення не спрямоване проти когось, зокрема Ізраїлю, а є закликом до миру,

Читайте також: 31 травня: який сьогодні день, традиції та заборони

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: