У Києві пройшов форум «Україна 2024. Незалежність»: ключові висновки

У Києві пройшов форум «Україна 2024. Незалежність»: ключові висновки
фото: Главком

Уряд пропонує у новому податковому законопроєкті принцип «воюй, або працюй», – Шмигаль

27 серпня пройшла Панельна дискусія в межах форуму «Україна 2024. Незалежність». У ній брали участь та відповідали на питання жуналістів: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, голова Верховної Ради України Стефанчук Руслан, генеральний прокурор Андрій Костін та міністр оборони Рустем Умєров.

Зокрема, в рамках формуму обговорили питання відбудови «Охматдиту» та будівництва військового цвинтаря, Олександр Сирський повідомив останні новини з фронту, а генпрокурор Костін розповів деталі пошуку нардепа-втікача Дмитрука.

Справа депутата Дмитрука

Офіс Генпрокурора встановив, яким шляхом народний депутат Артем Дмитрук незаконно перетнув державний кордон, а також має попередню інформацію щодо країни-перебування нардепа.

Генпрокурор Андрій Костін підкреслив, що кримінальне впровадження було розпочато з першого моменту як у прокуратурі дізнались, що Дмитрук, ймовірно, нелегально перейшов кордон. У межах впровадження прокурори, слідчі, прикордонники працюють практично цілодобово, наголосив генпрокурор.

«Ми розуміємо, що ця людина перетнула кордон не сама, їй хтось допомагав. І можливо серед тих, хто допомагав, є службові особи. Наразі ми встановили шлях, яким корстувався підозрюваний – це ділянка з так званим Придністров'ям. Ми володіємо інформацією, в якій країні перебуває ця людина, і перевіряємо, бо за нашою інформацією, він подорожує по країнах», – акцентував увагу Костін.

Генеральний прокурор Андрій Костін
Генеральний прокурор Андрій Костін
фото: Станіслав Груздєв/glavcom.ua

Скандал із будівництвом Національного військового кладовища. Шмигаль оцінив результати тендера

Тендер на будівництво Національного військового меморіального кладовища повністю відповідає всім вимогам держави та був проведений в межах закону. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Досвіду будівництва Національного військового меморіального кладовища у країні ні в кого немає, відповідно немає єдиної компанії, яка точно знає як це збудувати. Є ряд команій, яка кожна в своїй частині знає певну специфіку, вони обв'єднались в консорціум, прийняли участь в тендері, тендер абсолютно відкрито і справедливо виграли», пояснив прем'єр.

За словами Шмигаля, будівництво розпочнеться найближчим часом.

100 населених пунктів на Курщині під контролем ЗСУ: Сирський повідомив деталі

Україна зараз контролює 1294 кв км у Курській області РФ – це 100 населених пунктів. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. За його словами, Сили оборони взяли в полон 594 російських військових.

Водночас Росія намагається протидіяти і стягує війська, зокрема з інших напрямків: «Курська операція відволікла значну кількість військовослужбовців. На даний момент ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців РФ вже перекинуто на Курський напрямок і ця цифра зростає».

Сирський наголосив, що противник намагається знімати частини з інших напрямків, а на Покровському напрямку навпаки збільшує свої зусилля.

Відновлення «Охматдиту». Шмигаль повідомив нові деталі

У національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» розпочалася експертиза пошкоджень перед початком тендерних процедур для відновлення будівлі. Експертиза має завершитися протягом одного місяця, після чого почнеться підготовка до проведення тендерів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Фінансування збору коштів для відновлення лікарні здійснювалося через три основні рахунки: державний рахунок лікарні, платформу United24, та рахунок благодійного фонду «Охматдит». Зокрема, саме скандал з благодійним фондом призвів до необхідності забезпечення прозорості в управлінні коштами.

Також Росія вперше атакувала розподільні підстанції касетними боєприпасами.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак
фото: Главком
Міністр оборони Рустем Умєров
Міністр оборони Рустем Умєров
фото: Главком
Голова Верховної Ради Стефанчук Руслан
Голова Верховної Ради Стефанчук Руслан
фото: Главком

Шмигаль заявив, що уряд пропонує у новому податковому законопроєкті принцип «воюй, або працюй». Також Шмигаль заявив, що сьогодні ми маємо українську зброю перемоги, зокрема, зараз Україна виробляє більше одного мільйона дронів на рік.

Читайте також: Мої 33. Ровесники Незалежності – про себе, країну та майбутнє

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: