МЗС обіцяє, що українці поїдуть до ЄС навіть після виключення із «зеленого списку»

МЗС обіцяє, що українці поїдуть до ЄС навіть після виключення із «зеленого списку»
Українці наразі можуть вільно подорожувати країнами ЄС
фото з відкритих джерел

Євросоюз вирішив поки що не виключати Україну з «зеленого списку» країн, але щотижня цей список переглядається

Навіть у разі виключення нашої держави з «зеленого списку» ЄС, українці мають шанс й надалі подорожувати до країн Євросоюзу. Міністерство закордонних справ працює над тим, щоб кордони не закривалися для наших мандрівників. Про це заявив очільник МЗС Дмитро Кулеба під час години спілкування у Твіттері.

«Наразі правила поки не змінилися. Ми застосуємо всю дипломатичну майстерність, аби навіть у разі виключення з «зеленого списку» ЄС українці мали можливості подорожувати до країн Євросоюзу», – написав Кулеба.

Тим не менш минулого тижня одна країна ЄС заборонила в’їзд українським туристам. Навіть вакцинованим.

Відомо, що Україна залишається у «зеленому» списку Євросоюзу ще на тиждень. Наприкінці цього тижня список «зелених» країн знову переглянуть.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз планує виключити Україну із «зеленої» зони. МЗС пояснив, що очікує наших туристів.

Разом з тим деякі країни ЄС поступово вводять нові обмеження, це передусім стосується невакцинованих громадян. Так, Франція визнала Україну країною «помаранчевої» карантинної зони через ситуацію зі зростанням захворюваності на Covid-19, хоча раніше ми були у «зеленому» списку. Так, для українських громадян почали діяти суворіші правила перетину французького кордону на в’їзд.

Також Німеччина змінила правила в'їзду українців.

Тепер й США включили Україну в список країн «дуже високого ризику» підхопити Covid-19.

Нагадуємо, що в Україні 95% госпіталізованих з Covid-19 минулого тижня – не вакцинувалися від коронавірусу. Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете на сайті чи у додатку helsi.me у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Нині у переліку третіх країн, звідки ЄС рекомендує дозволити несуттєві поїздки, 16 країн, в тому числі Україна.

Країни Європейського Союзу як правило дослухаються до рекомендації Ради ЄС та запроваджують обмеження на в’їзд для жителів країн, яких немає у списку, та на туристичні мандрівки для них.


Графіка МОЗ

Графіка МОЗ

Варто знати, що в Україні незабаром запустять тестові версії covid-сертифікатів у «Дії». Йдеться про документи, які засвідчують одужання від коронавірусу або результат негативного ПЛР-тесту.

У мережі зібрали 40 найсмішніших пояснень, чому люди не хочуть вакцинуватися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: