Один танк і поспішна промова Путіна: як пройшов парад у Москві (фото, відео)

Один танк і поспішна промова Путіна: як пройшов парад у Москві (фото, відео)
Президент РФ сидів поміж ветеранів
фото з відкритих джерел

Російський диктатор виступив із промовою та підготував своїм прихильникам подарунки

У столиці Росії Москві, сьогодні, 9 травня, пройшов святковий парад, приурочений до Дня перемоги. На ньому виступив президент країни-агресорки Володимир Путін. Диктатор, уже за традицією, розповів про нібито розвʼязану війну про Росії й неонацистську нечисть.

Зауважимо, промова Путіна була короткою (як і сам парад)  й без розповідей про уявні «перемоги великої російської армії». Не пролунали й слова про військові поразки країни-агресорки.

До слова, співзасновник «Монобанку» та ініціатор створення українського безпілотника «Довбуш Т10» Володимир Яценко пообіцяв 20 млн грн виробнику, чий безпілотник за допомогою військових приземлиться на Червоній площі в Москві 9 травня, тож Путіна поспішав якнайшвидше закінчити промову.

На День перемоги до Москви завітали самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, президент Киргизстану Садир Жапаров, прем'єр Вірменії Нікол Пашинян, президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президент Таджикистану Емомалі Рахмон та президент Туркменістану Сердар Бердимухамедов.

Проте президенти дружніх до Путіна країн сиділи засмученими. Урочистості, до яких так готувався диктатор, не вразили закордонних політиків. Їм не сподобався ані виступ президента країни-агресорки, ані російські військові й техніка.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко
фото з відкритих джерел

Зауважимо, що на параді була відсутня авіація й танки (окрім музейного Т-34).

Єдиний танк, яким зміг похвалитися Путін
Єдиний танк, яким зміг похвалитися Путін
фото з відкритих джерел

Для гостей параду були облаштовані спеціальні місця: зона з червоними сидіннями. До того ж на росіян чекали подарунки: мішечки з конструктором усередині.

Путін підготував бонуси за відвідування параду
Путін підготував бонуси за відвідування параду
фото: RIAKremlinpool

До параду на Червоній площі добряче підготувалися військові: в одного з прислужників президента країни-агресорки Володимира Путіна помітили антидронову рушницю.

Один танк і поспішна промова Путіна: як пройшов парад у Москві (фото, відео) фото 1

Зазначимо, росіяни розповіли, що навідались на Червону площу понюхати танки й послухати звуки двигуна, а не Путіна.

Раніше повідомлялося, що на параді у столиці країни-агресорки буде декілька закордонних гостей. У гості до Путіна мали приїхати глави п’яти країн, а також самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Нині стало відомо, що до Путіна на парад перемоги приїхало сім закордонних лідерів.

Зазначимо, що раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що на параді до 9 травня у Москві буде лише один іноземний лідер, бо «дата не кругла».

Напередодні парад до 9 травня скасували в Курську та Бєлгороді. У Курську так вирішили зробити з міркувань безпеки, а в Бєлгороді – щоб «не провокувати противника». Також росіяни вирішили не проводити паради в тимчасово окупованих Криму та Севастополі.

Калузька область теж із міркувань безпеки відмовилася від феєрверків та масових заходів під час травневих свят, зокрема на День перемоги 9 травня.

Читайте також: Промова Путіна на параді у Москві: головні тези (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: