Демократична спілка угорців України просить Орбана підтримати вступ в ЄС

Демократична спілка угорців України просить Орбана підтримати вступ в ЄС
Лідери угорських громад закликали всіх лідерів держав-членів ЄС підтримувати Україну на шляху євроінтеграції
фото з відкритих джерел

Представники угорської спільноти опублікували відкрите звернення з проханням підтримати Україну на шляху до ЄС

Лідери угорських громад Закарпаття звернулися до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням підтримати початок переговорів про вступ України в ЄС. Текст звернення опублікувала ГО «Демократична спілка угорців України» на сторінці у Facebook.

«Ми, представники угорської національної спільноти Закарпаття, звертаємося до Вас з великою надією та проханням щодо підтримки рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі, запланованого на 14–15 грудня 2023 року», – йдеться у зверненні.

Зазначається, що Україна за останній рік продемонструвала значний прогрес у виконанні рекомендацій Європейської Комісії щодо забезпечення прав національних меншин. Представники угорських громад наголошують, що вони підтримують новий законопроєкт, прийнятий українським парламентом, який суттєво відображає інтереси національних меншин.

«Ми наполегливо закликаємо всіх лідерів держав-членів ЄС продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції. Цей поступ у забезпеченні демократії та прав національних меншин є невіддільною частиною Копенгагенських критеріїв членства, і ми віримо, що Україна заслуговує на підтримку її зусиль у цьому напрямку», – зазначає спілка угорців України.

У зверненні також вказано, що навіть під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації Україна продовжує здійснювати необхідні реформи й залишається вірною своїм євроінтеграційним цінностям.

Звернення підписали голова Берегівської міської територіальної громади Золтан Бабяк, депутатка Закарпатської обласної ради Юдіта Петеї, голова Берегівської районної ради Карло Резеш, голова «Фундація україно-угорського регіонального розвитку молоді» Йосип Резеш та голова Демократичної спілки угорців України (УМДС) Ласло Зубанич. 

Нагадаємо, Віктор Орбан, прем’єр-міністр Угорщини, заявив, що вважає помилкою відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу, поки вона до цього не готова.

Як повідомлялося, глава канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуляш повідомив, що його країна не підтримає рішення про початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу, а також надання Україні 50 млрд євро до 2027 року. 

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не надаватиме Києву військову підтримку, щоб «не продовжувати війну». Раніше він сказав, що Євросоюз не повинен розпочинати переговори з Україною про вступ до спільноти.

До слова, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешт має намір блокувати виділення додаткових грошей Україні з бюджету Євросоюзу, поки не побачить виразного обґрунтування цього заходу, а не просто пропозицію «дати більше грошей». 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Авторитетні західні ЗМІ (не)професійно пишуть про війну в Україні
Українська війна жорстко розвінчує міф про високі стандарти західної журналістики
Головна проблема всіх сценаріїв «замирення» – разюча невідповідність народних сподівань і очікувань тому, що на сьогодні може запропонувати реальна політика
НАТО в обмін на території. Чи треба це Україні?
Польські перевізники вимагають відновлення дозвільної системи для українських перевізників
Володимир Балін: Кордон з Україною перекрили польські вантажівки, які працювали на ринку Росії і Білорусі інтерв’ю
Польща дає грант на стартовий капітал. Умова – треба вести бізнес протягом наступних 12 місяців
Українці можуть отримати додаткові гроші для свого бізнесу у Польщі
Вілле Тавіо: «Україна може розраховувати на нашу підтримку в майбутньому для подолання величезних наслідків російської агресії»
Фінляндія готує план відновлення України: що він передбачає
Грошове забезпечення військовослужбовців залежить від завдань, які на них покладені
ЗСУ розповіли, які зарплати військові отримують на навчанні та фронті
Спікер Палати представників США не підтримає пакет допомоги Україні, доки не вирішиться питання про безпеку американських кордонів
Спікер Палати представників Джонсон повідомив, від чого залежить додаткове фінансування України
Новий скандал навколо Трампів
Син Трампа зробив скандальну заяву про війну в Україні
Орбан використовує Україну в поліичній війні проти ЄС
Орбан і республіканці хочуть скоординувати блокування допомоги Україні, – The Guardian
Дата публікації новини: