Засновника Telegram Дурова взято під судовий нагляд у Франції

Засновника Telegram Дурова взято під судовий нагляд у Франції
Павлу Дурову заборонено залишати територію Франції
фото з відкритих джерел

Дурову було висунуто обвинувачення

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров звільнений під судовий нагляд у Франції. Про це повідомляє Le Figaro.

Зазначається, що Дурову було висунуто обвинувачення а також його взято під судовий нагляд. Йому заборонено залишати територію Франції. Він також має двічі на тиждень з'являтися в поліції.

Також засновник Telegram має внести заставу в розмірі п'яти мільйонів євро.

За даними Reuters, суддя дійшов висновку, що є підстави для офіційного розслідування щодо всіх обвинувачень, за якими спочатку був затриманий Дуров.

До обвинувачень входять підозри у співучасті в управлінні онлайн-платформою, яка дозволяє здійснювати незаконні операції, дитячу порнографію, наркоторгівлю та шахрайство, а також відмову передавати інформацію владі, відмивання грошей і надання криптографічних послуг злочинцям.

Як пише видання, оголошення офіційного розслідування у Франції не означає вини або обов’язково веде до суду, але вказує на те, що судді вважають, що є достатньо доказів для продовження розслідування. Розслідування може тривати роками, перш ніж його направлять до суду або закриють.

Раніше засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти після арешту в суботу, 24 серпня. Майже після чотирьох днів тримання під вартою в поліції Дурова було передано правосуддю. Суддя припинив його утримання після першого допиту та потенційного висунення звинувачень. Далі його очікують первинний допит та розгляд обвинувачень.

Нагадаємо, Дурова затримали спецслужби Франції у паризькому аеропорту Ле Бурже. Бізнесмен прибув до країни Азербайджану. Його було оголошено у міжнародний розшук незадовго до приземлення борту. Бізнесмена звинуватили у відмові від співпраці з питань кібер- та фінансових злочинів у Telegram. 

За даними французької прокуратури, Дурова звинувачують за 12 статтями. Також, за словами представника поліції, справу Дурова розслідують національний підрозділ боротьби з кіберзлочинністю та національне управління боротьби з шахрайством. Він все ще перебуває під вартою.

До слова, у 2018 році президент Франції Еманюель Макрон зустрічався із засновником Telegram Павлом Дуровим за ланчем. Під час зустрічі лідер Франції пропонував бізнесмену перенести штаб-квартиру месенджера до Парижа.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: